Darts

Gigapénzt fizetett az "amatőr" dartsos győzelme!

  • Cesc18
megosztom

Történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi múlt szombaton, amikor is Damon Heta személyében egy kvázi amatőr dartsos világbajnokokat legyőzve elhódította a Brisbane Masters trófeáját.

Olyanra jó néhányszor láttunk már példát a World Series of Darts korábbi állomásain, hogy egy-egy hazai harcos egy-egy mérkőzésen borítani tudta a papírformát, arra azonban még nem volt példa, hogy valaki sorra gyűjtse a skalpokat. 

Heta élete legnagyobb sikerét aratta Brisbane-ben. - Fotó: PDC

Heta első áldozata James Wade volt, akit úgy tudott legyőzni, hogy 4-5-nél az életben maradáshoz egy zseniális 164-es kiszállót oldott meg. Ez kellően sokkolta is az angolt, aki utána hátsó pályáról már nem tudott brékelni. Heta okozta ezzel az első nap legnagyobb meglepetését. 

A 32 éves ausztrál tündérmeséje szombaton a kétszeres világbajnok Gary Anderson ellen folytatódott. Mindketten rettentően szenvedtek a kiszállóknál, de Heta tudott pontosabb lenni az elején, így 5-2-re lépett meg. Gary ezt követően valamelyest feljavult és feljött egy legre, de a duplák ismét elkezdték cserbenhagyni, ezt pedig az aussie kihasználta és 8-6-ra behúzta a meccset.
 

A bet365 fogadóirodában minden World Series mérkőzés élőben megtekinthető. Ehhez nem kell más, mint egy regisztráció és egy minimális befizetés!


Az elődöntőben Simon Whitlock ellen úgy tűnt, hogy véget ér Heta menetelése, miután a Varázsló 4-1-gyel kezdett, ám a fiatalabb ausztrál nem adta fel és zsinórban öt leget nyerve átvette a vezetést, előnyből pedig már nem engedte ki a győzelmet. 

Heta keze a fináléban sem remegett meg Rob Cross ellen. A világbajnok angol szépen kontrollálta a meccset, de azért az ausztrál folyamatosan ott lihegett a nyomában, 7-7-nél pedig utol is érte. Itt még mindig bőven Crossnak állt a zászló, hiszen kezdhetett a győzelemért, ám nem tudott elég erős köröket dobni, az aussie dartsos keze viszont igencsak sült és meccsnyílnál sem hibázott. 

Heta abszolút outsidernek számított a torna előtt, amit jól jelez, hogy a    126-szoros (!) pénzt fizetett a sikerére.

A World Series pénteken Melbourne-ben folytatódik majd, ahol ugyancsak láthatjuk az újdonsült ausztrál kedvencet, ám ezúttal már jóval óvatosabbak a bukik és "mindössze" 41-es oddsot kínálnak Hetára. 

bet365
megosztom