NB II

Komoly tippünk van az NB II nyitómeccsére

  • Tomihmv
megosztom

Rögtön rangadóval indul az NB II, a 2019-2020-as idény nyitómérkőzésén a Gyirmót a Haladás együttesét fogadja.

Csertőiék a Haladást fogadják pénteken. - Fotó: gyirmotfc.hu

Péntek este elstartol az NB II új idénye, méghozzá egy igen pikáns rangadóval, hiszen két nyugati fellegvár, a Gyirmót és a Haladás feszül egymásnak. A felek eléggé ellentétes utat jártak be a nyáron, így nem is igazán meglepő, hogy mire fogadunk az idény első meccsén.

Kezdjük a Haladással. A szombathelyi alakulat az elmúlt évben esett ki az NB I-ből, aminek következtében 17 (!) játékos távozott, illetve Horváth Ferenc vezetőedző szerződését nem hosszabbították meg. Helyettük mindössze 8 új futballista érkezett (minőségi és mennyiségi pótlás sem sikerült), míg a kormányt Supka Attila vette át. Mindezeknek köszönhetően eléggé felemásra sikeredett a csapat felkészülése, illetve tesztmérkőzései.

Ami azonban a legnagyobb terhet rakta a csapat vállára a nyáron, az egyértelműen a licenc-kérdés volt. Tudniillik a Haladásnak igen komoly összeg hiányzott a kasszájából, és mindössze hétfőn délelőtt (!) vált hivatalossá, hogy a klub elindulhat az NB II-ben...

22bet

Ezzel szemben Gyirmót a nyugalom szigete volt a holtszezonban. A csapat továbbra is igen masszív alapokon áll, aminek köszönhetően a nyáron sikerült még tovább erősíteni az együttest, hiszen olyan futballisták érkeztek, mint Vass Ádám vagy Tóth Bence. Mindezeken túl egy igen karakán edzőt is sikerült megnyernie a csapatnak a kispadra, június elejétől Csertői Aurél irányítja a szakmai stábot.

A gyirmótiak felkészülése jól sikerült, igaz, a fentiek fényében ez nem meglepő, a céljuk pedig egyértelműen a feljutás kiharcolása.

"Az újonnan igazolt játékosokat is úgy válogattuk, hogy legyen NBI-es rutinjuk. Kiváló körülmények között tudtunk edzőtáborozni. Ami megkönnyíti a munkámat, hogy a játékosok "éhesek" a munkára és minden játékos akarja a sikert. A csapat egységet próbáljuk még formálni. Péntekre felkészültünk, tudjuk a Szombathely egy NBI-es csapat, mert a csapat nagy része megmaradt. Hazai pálya előnyét ki kell használni és győzni kell, de nem lesz könnyű" - nyilatkozta Csertői Aurél a gyirmotfc.hu-nak.

Ugyan van egy-két sérültje a hazaiaknak, és a vendégeknek is a feljutás a célja, jelen körülmények között, illetve figyelembe véve a hazai pálya előnyét nem kérdés, hogy kire fogadunk az NB II új szezonjának nyitómeccsén.

{"headTitle":"Gyirmót - Haladás","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gyirmót","odds":"1.744","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3088483] 2019-08-02 20:00:00 Gyirmót - Haladásx;
megosztom