Kerékpár

Megtippeltük a megtippelhetetlent!

  • Cesc18
megosztom

Ahogyan azt előzetesen várni lehetett, hihetetlen izgalmasan alakul a 106. Tour de France. Nincs domináns csapat és nincs domináns versenyző sem, így pedig hat szakasszal a vége előtt még hatesélyes a küzdelem.

Hétfőn a második pihenőnapját tölti a mezőny, a sárga trikó pedig még mindig Julian Alaphilippe birtokában. A 27 éves francia egészen hihetetlen versenyt fut, hiszen nem kis meglepetésre behúzta az időfutamot és a hegyekben is sikerült megőriznie az előnyét.

Alaphilippe végső sikere a Tour történetének egyik legváratlanabb győzelme lenne.

A franciáról egyelőre ugyanis csak úgy cikkeztek, mint akiből egyszer összetett menő válhat.

A sárga trikóból hatalmas erőt merített Alaphilippe, de még mindig nagyon sok van hátra, a legutolsó hegyi szakaszon pedig nem tudta tartani a lépést a riválisaival. 

Az előnye még mindig elég tetemes, ám az Alpokban könnyű több perces hátrányokat összeszedni. Éppen ezért a bukik úgy kalkulálnak, hogy Alaphilippe vagy megnyeri vagy úgy elszáll, hogy a dobogón sem lesz. 

Pinot fantasztikus formát mutatott a Pireneusokban. - Fotó: Twitter

De a franciáknak még így is nagyon jó esélyük van arra, hogy 1985 után újra gall kerekest ünnepeljenek a pódium legfelső fokán, ugyanis Thibaut Pinot mutatta a legerősebb formát eddig a hegyekben és a FDJ kapitánya abszolút lőtávolon belül van. 

Pinot akár vezethetne is már az összetettben, ha nincs az a borzasztó peches 10. szakasz, ahol rosszul helyezkedett és közel 2 perces hátrányt szedett össze az oldalszél miatt. 

Nem véletlen, hogy a bukiknál Pinot került az erősorrend élére. Még három kőkemény hegyi szakasz van hátra, ahol ha ugyanolyan formát tud mutatni, mint a Pireneusokban, akkor nagyon nehéz elképzelni, hogy ne ő nyerjen. 

{"headTitle":"Tour de France","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-23 13:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végső győztes: Thibaut Pinot","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Alaphilippe-hez legközelebb az összetettben egyébként 1:35-re a címvédő Geraint Thomas van. A brit az első pihenőnap után még 1.57-es favorit volt, ám a hegyekben nem mutatott igazán meggyőző formát, így a címvédésére már közel ötszörös pénzt kapunk. 

Ha sikerül Thomasnak megújulnia a harmadik hétre, akkor természetesen még vele is számolni kell, de a két Ineosos közül mi továbbra is Egan Bernalt favorizáljuk. A fiatal kolumbiait az első pihenőnapon húztuk be dobogóra és egyelőre jó helyzetben van, hiszen Pinot mögött csak 12 mp a lemaradása és a hegyekben remekül tartotta magát. 

Ha már fentebb hatesélyes küzdelemről írtunk, akkor illik megemlíteni Steven Kruijswijk és Emanuel Buchmann nevét is. Mindketten nagyon jó formát mutatnak és lőtávolon belül vannak. Utóbbitól ebben a mezőnyben már a top 5 is zseniális eredménynek számítana, ám ahogyan a Pireneusokban tekert, még a bravúrdobogó sem zárható ki a némettől. Alacsonyabb téttel ezt akár még be is lehet vállalni 4.50-es oddson, hiszen az Alpokban még nagy fejre állások jöhetnek. 

bet365

 

megosztom