Kézilabda

Duplázós tippünk van a magyar válogatott Eb-döntőjére!

  • Tomihmv
megosztom

A hazai rendezésű Eb-n az U19-es női kézilabda válogatottunk Hollandia ellen döntőzik vasárnap.

Az aranyért játszanak lányaink vasárnap. - Fotó: Facebook

Nem tud hibázni a magyar női U19-es kézilabda-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, hiszen a hibátlanul lehozott csoportkört, majd középdöntőt követően az elődöntőbeli akadályt is átugrotta. Golovin Vlagyimir tanítványai két góllal múlták felül az oroszokat pénteken, így vasárnap az aranyért lépnek pályára a hollandok ellen, és nagyon reméljük, hogy ekkor sem hibáznak majd lányaink!

Pazarul kezdte az elődöntőt a magyar válogatott, hiszen gyorsan magabiztos előnyre tett szert, és úgy tűnt, hogy a félidőre el is döntötte a találkozót (19-12). Azonban a fordulást követően rengeteget hibáztunk, amit az oroszok kihasználtak, hiszen felzárkóztak, egyenlítettek, sőt az 53. percben át is vették a vezetést (23-24). A hajrában azonban emberelőnybe kerültek lányaink, amit kíméletlenül kihasználtak, és végül két góllal, 29-27-re nyertek.

"Ez egy utánpótlás torna, és ha a fiatalok valamit nem tudnak megoldani, akkor egy kicsit kedvetlenek lesznek. Az első félidőben ment a szekér; amit megbeszéltünk, az működött: a kapusteljesítmény, a gyors játék és a komoly védekezés. Sajnos a második játékrészben tíz perc alatt elvesztettünk mindent, de ez nem a gyenge védekezésnek köszönhető, hanem a kapkodásnak. Aminek azonban nagyon örülök, hogy a végjáték során sikerült valahonnan erőt meríteni a játékosoknak; nem beszélve arról, hogy jópáran komoly felelősséget téve a vállukra, felnőttként viselkedve kritikus helyzeteket vállaltak el" - nyilatkozta Golovin Vlagyimir az elődöntőt követően az mksz.hu-nak.

A magyar női junior válogatott kerete
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIMON Armilla (Érd)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
bet365

A fináléban tehát a Norvégiát legyőző Hollandia lesz az ellenfelünk. Nem véletlenül és érdemtelenül, hiszen a franciák elleni vereségüket leszámítva végig verték a mezőnyt a hollandok, pedig a dánok, az oroszok és ugye az előbb említett norvégok is ellenfeleik voltak.

A két csapat egyébiránt nem is oly rég, szinte napra pontosan egy hónapja mérte össze tudását, méghozzá Érden, ahol egy négycsapatos tornának a "fináléjában" találkoztak, és akkor a mieink 34-32-re tudtak nyerni.

Azóta nem sok minden változott a felek háza táján, ezúttal is a mieink lesznek a pályaválasztók (vélhetően telt ház előtt játszhatnak majd a válogatottak vasárnap az Audi Arénában), ugyanakkor a tét sokkal, de sokkal nagyobb lesz vasárnap, mint egy hónapja. Ez pedig rányomhatja a bélyegét a találkozóra, vagyis szerintünk nem a gólokról marad emlékezetes ez a finálé.

{"headTitle":"U19 Magyarország - U19 Hollandia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-21 17:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 55,5 gól","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom