Tenisz

Djokovics, Nadal, Federer - ez a reális erősorrend a US Openre?

  • Cesc18
megosztom

A világelső szerb sikerével valamivel több, mint kétszeres pénzt lehet keresni, ha behúzza az év utolsó Grand Slamét is.

Djokovics megvédte címét Wimbledonban. - Fotó: ATP

Éppen egy hete ért véget Wimbledon, amely újfent Novak Djokovics sikerét hozta. A világelső szerb ezzel az első lett az Open Érában, aki 30 éves kora felett meg tudta védeni a címét az All England Clubban. 

Djokovics nem akármilyen sorozatban van, ugyanis az elmúlt öt Grand Slam-tornából négyen elhódította a trófeát. 

Ennek tükrében nem olyan meglepő, hogy az év utolsó major tornáján, a US Openen is őt tartják a bukmékerek az első számú favoritnak. Djokovicsnak a négy GS közül a New York-i az egyik legerősebb versenye. Noha nem tudta annyiszor megnyerni, mint az Australian Opent vagy Wimbledont, de a US Openen jutott a legtöbbször döntőbe, szám szerint nyolc alkalommal. 

Az erőrangsorban Djokovicsot természetesen a nagy hármas másik két klasszisa, Rafa Nadal és Roger Federer követi, méghozzá ebben a sorrendben. Kemény pályáról lévén szó talán inkább a svájcit lehetne alacsonyabb szorzóval várni, ám Federer ezt a Grand Slamet tudta a legrégebben megnyerni - a 2008-as győzelme óta két elbukott döntője van New Yorkban. Ami a mallorcait illeti, Nadal is elég hektikusan teljesít Flushing Meadows-ban, igaz, ez sokszor annak tudható be, hogy a szezon második felére már előjönnek a sérülései. 

Hogy a nagy hármas mellett ki érhet még oda, az gyakorlatilag megjósolhatatlan. Wimbledonban is láthattuk, hogy akár egy Roberto Bautista-Agut is eljuthat a négy közé, ha addig nem kell Djokovicsékkal meccselnie. 

Szerinted is Djokovics a US Open legnagyobb esélyese?

bet365

 

megosztom