Kézilabda

Ez lenne a nap tippje?

  • Tomihmv
megosztom

Az utolsó csoportmérkőzésén az U19-es női kézilabda válogatottunk Spanyolországgal csatázik. Tét a csoport első helye.

A spanyolok sem jelenthetnek gondot válogatottunk számára. - Fotó: Facebook

Montenegró után Ausztriát is legyőzte a magyar női U19-es kézilabda válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, egy könnyed meccsen méghozzá 39-31-re. Vasárnap a csoportelsőségért és a középdöntőbe vihető maximális két pontért lép pályára Golovin Vlagyimir együttese, az ellenfél Spanyolország lesz.

A hispánok az osztrákokat 11 találattal verték a nyitónapon, viszont a második körben csak döntetlenre voltak jók Montenegró ellen. Ennek köszönhetően abszolút nem mindegy, hogy milyen eredményt érnek el a hét utolsó napján, igaz, egy szűk vereség is a továbbjutást érhet számukra. Mással nem is nagyon kalkulálhatnak, ugyanis a magyar válogatott minden téren a spanyol előtt jár perpillanat.

A magyar női junior válogatott kerete
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIMON Armilla (Érd)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
bet365

"A védekezésünk nem volt jó, emiatt a megfelelő kapusteljesítmény is hiányzott, nem játszottunk jól, ráadásul támadásban a 39 gól ellenére is lehettünk volna még eredményesebbek. A folytatásban a spanyolok ellen előre kell lépnünk, hiszen nyitott védekezéssel találkozunk majd, de a vasárnapi meccs előtt jól jön egy pihenőnap, hogy javítsunk" - mondta Golovin Vlagyimir mester az Ausztria elleni meccset követően a keziszovetseg.hu-nak.

Ugyanakkor tisztában kell lenni azzal, hogy az osztrákok ellen egy pörgős meccset akart játszani a válogatott, lényegében minél gyorsabban túl akart lenni a kötelezőn. A spanyolok ellen borítékolható, hogy olyan védekezéssel rukkolnak elő lányaink, mint a nyitómeccsen, Montenegró ellen, így pedig csak és kizárólag a különbség lehet a kérdés.

A bukmékereknél 8,5 a hendikep határ, ami véleményünk szerint pont jól van belőve. A gólok számának határa viszont 54,5, amit soknak találunk, főleg a fentebb említettek miatt, továbbá, hogy ez egy lassabb mérkőzés lesz, köszönhetően a spanyoloknak, ráadásul a tétről sem szabad megfeledkezni. Így pedig bőven megér egy próbát az under.

{"headTitle":"U19 Magyarország - U19 Spanyolország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-14 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 54,5 gól","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom