Darts

Bántóan lenézik Suljovicot, 17-szeres pénzért kötelező behúzni?

  • Cesc18
megosztom

Michael van Gerwen nem örvend csúcsformának, így érdemes rizikózni a German Masters előtt.

Múlt héten Las Vegasban elrajtolt a hét állomásból álló World Series of Darts, amely során a mezőny krémje több kontinensen is tiszteletét teszi és megmérkőzik a vendéglátó nemzet legjobbjaival. Az előttünk álló pénteken és szombaton a két európai helyszín egyikén, Kölnben teszi tiszteletét a mezőny. 

A US Mastersen látott profi nyolcasfogatából ezúttal Gerwyn Price, Michael Smith és a Las Vegasban nem kis meglepetésre diadalmaskodó Nathan Aspinall is hiányozni fog. Helyüket azonban olyan klasszisok veszik át, mint Raymond van Barneveld, Mensur Suljovic és James Wade. 

A világelső hollandnak nem ment a játék Las Vegasban. - Fotó: PDC

Ami az esélyeket illeti, szokás szerint az első számú favoritnak a világbajnoki címvédő Michael van Gerwen tekinthető, akinek végső győzelme tétünk pontosan dupláját fizeti. A holland zseni az elmúlt két versenye alapján nincs csúcsformában, ami nem annyira meglepő, hiszen a nyár ezen szakaszában inkább a családjára és a lazításra fókuszál. Las Vegasban a kötelezőt még kipipálta, de utána Smith ellen egy 88-as átlaggal búcsúzott, ami elég beszédes a jelenlegi formájáról. 

Ugyan Van Gerwen bármikor képes megrázni magát, de nagy értéket a 2.00-es szorzója nem tartogat. Mivel a hollandot ekkora favoritnak tartják, így mindenki mással igen szép pénzt lehet keresni. 

A US Masters előtt pedzegettük, hogy a kétszámjegyű szorzókban lehet fantázia, és olyannyira jó volt a szimatunk, hogy Aspinall személyében a legkevésbé esélyes profi lett a befutó, méghozzá 19-es (!) szorzóval. A döntőben ráadásul azzal a Smith-szel mérkőzött meg, akit pedig a verseny előtt az erőrangsor utolsó előtti helyén találtunk.

Érdemes lehet most is a nem topfavoritok között nézelődni, hiszen például a címvédő Mensur Suljovicra 17-es oddsot kapunk.

Az osztrák játékos a német tornákon mindig extra motiváltan játszik, ráadásul a riválisaival ellentétben, neki nem kellett a múlt héten a tengerentúlra utaznia. Ugyan Van Gerwen ágára került, de ha a holland továbbra sem veszi elő a legjobbját, akkor Suljovicnak megoldható feladat. 

Ami a hazai esélyeket illeti, a németek legnagyobb sztárjának, Max Hopp-nak ismét nem volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen amíg tavaly előtt Gary Andersont, tavaly pedig Van Gerwent kapta, addig idén Rob Crosszal kell majd megmérkőznie, ráadásul a világelső holland ágára került. Mint ahogyan a másik két erős német játékos, Martin Schindler és Gabriel Clemens is. 

Szerinted ki nyeri a German Masterst?


>>>Nincs még bet365-számlád? Regisztrálj a H3WIN bónuszkóddal és markold fel a 15.000 HUF üdvözlő bónuszod! <<<
 

megosztom