Tenisz

Kivételesen bizalmat szavazunk a szöszi ukránnak - napi tippek Wimbledonra

  • Cesc18
megosztom

A 8. kiemelt Elina Svitolina lemészárolhatja a maratoni meccsből érkező Karolina Muchovát a wimbledoni negyeddöntőben.

Kedden a hölgyeké a főszerep Wimbledonban, ugyanis amíg az urak rápihennek a holnapi negyeddöntőkre, addig a gyengébbik nemnél a mai napon kerül sor a legjobb nyolc párharcaira. A lányoknál a pihenőnap a meglepetésember Karolina Muchovának jött volna a legjobban, hiszen a 22 éves cseh teniszező tegnap a torna egyik legszorosabb meccsét vívta honfitársával. A maratoni meccs ellenére azonban Muchovát nem tartják esélytelennek a továbbjutásra a 8. kiemelt Elina Svitolina ellen. 

{"headTitle":"Elina Svitolina - Karolina Muchova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-09 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Svitolina nyer","odds":"1.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Muchova nyer","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Ezzel az oddspárral nem igazán tudunk azonosulni, hiszen nehéz elképzelni, hogy Muchovánál a tegnapi 3 óra 17 perces mérkőzése ne éreztesse a hatását. Fizikálisan is, de különösen mentálisan lehetett borzasztó megterhelő a Karolina Pliskova elleni összecsapása. 

Muchova a 13-11-re megnyert döntő szettben kétszer is brékhátrányba került, de honfitársa egyik alkalommal sem tudta kiszerválni a meccset.

Csak az utolsó játszmában majd' két órán át gyűrték egymást. 

A fiatal cseh lány pályafutása egyik legnagyobb skalpját jegyezte és életében először jutott be egy Grand Slam-tornán a legjobb nyolc közé. 

Svitolina négy elbukott GS-negyeddöntő után Wimbledonban elődöntőbe juthat. - Fotó: WTA

Svitolina már sokadik Grand Slam-negyeddöntőjére készülhet, ugyanakkor az All England Clubban először jutott ilyen messzire. 

Kellett ehhez egy kis szerencse is, hiszen a második körben Margarita Gasparyan ellen nem állt a legfényesebben, ám az orosz lány megsérült és feladni kényszerült a meccsüket. 

Azóta viszont egyre javul az ukrán tenisze, ugyanis Maria Sakkari ellen egy nehéz mérkőzést húzott be, majd a 16 között váratlanul simán győzte le Petra Marticot. 

Svitolina abszolút radar alatt menetel, sem a torna előtt, sem pedig az első héten nem került szóba a neve, mint lehetséges bajnok. Ami persze nem véletlen, hiszen ugyanúgy ahogyan a férfiaknál Alexander Zverev, az ukrán sem ápol mély barátságot a Grand Slamekkel. Az eredményei alapján már rég villantania kellett volna a major tornákon, ám eddig rendre a negyeddöntő volt a végállomás számára. 
 

Kattints az ajánlatért!


Mire fogadjunk?

Ha most sem tud Svitolina a négy közé jutni, az elég kínos lesz. Noha meg kell harcolnia az esélyesség terhével, de egy várhatóan nem túl friss Muchova ellen ezt illene megoldania. A cseh kétségkívül nagy tehetség és fűre kiváló tenisze van, ám ennyi rutinnal egy hatalmas skalp után nem lesz egyszerű felpörögnie erre a mérkőzésre. 

Nem ismeretlenek egymás számára, hiszen a szezon elején, a dohai negyeddöntőben egyszer már megmérkőztek. Akkor Muchova adogatását igencsak szétszedte az ukrán és végül sima 6-4, 6-2-re nyert. 

Muchova aligha feltartott kezekkel lép majd pályára, de reális sansza a továbbjutásra csak egy gyors meccsen lenne. Ez viszont nem igazán van benne a pakliban. 

Svitolina győzelme nem fizet igazán jól, a -3.5-ös hendikep viszont 1.80-ért játszható, az ukrán eddig egyébként is 8, 6, 6 gémmel húzta be a meccseit. Ritka, hogy egy GS-en bizalmat szavazunk Svitónak, de most tényleg látunk benne fantáziát. 

{"headTitle":"Elina Svitolina - Karolina Muchova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-09 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Game Hendikep - Svitolina -3.5","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom