NBA

Eszméletlen átigazolási dráma után minden idők NBA-szezonja érkezhet

megosztom

Több óriási meglepetés is történt az átigazolási piacon, amelyek az oddsokat is totálisan felrúgták.

Feje tetejére állt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, miután olyan mozgolódás történt, amely példátlan a liga történetében. Úgy tűnik többé nem számít, hogy valaki szabadügynök vagy élő szerződéssel rendelkezik, hiszen nem csak a szabadon igazolható sztárok váltottak az utóbbi napokban. 

Ami a legfontosabb azonban, hogy hosszú-hosszú idő óta nincs egyértelmű favoritja a bajnoki címnek!

Erre alsó hangon négy csapat teljesen legitim módon pályázhat, de a tavalyi Toronto menetelést elnézve ez a szám lehet akár hat is.

A Clippers újdonsült bomba duója. fotó: Twitter

Az első bombát a Lakers dobta le, miután megkaparintotta a "Szemöldököt”, azaz Anthony Davist. LeBron James mellé tehát olyan All Star-játékost szereztek, akivel az Angyalok Városának első számú csapata egyből a Larry O’Brian trófea első számú esélyesévé lépett elő.

A lila-arany mezes csapat hívei ezt követően még reménykedtek, hogy a Torontót bajnoki címig vezető Finals MVP Kawhi Leonardot is sikerül megszerezni, ám itt jött a második nagy csavar. Leonard ugyanis kikosarazta a Lakerst és a radar alatt összehozott üzletben a városi rivális Clippershez igazolt. Leonard mesteri terve összejött, hiszen a liga másik legjobb allrounder játékosát, azaz Paul George-ot is sikerült a Lob Cityhez csábítania.

 

Jól szemlélteti az új irányt az NBA-ben, hogy egy éve ezen a napon Kawhi Leonard még a Spurs játékosa volt, aztán a Toronto végül mindent kockára téve megszerezte, majd megütötte vele a jackpotot. Pár napja pedig elvesztette legjobbját, a tündérmese véget ért, de ezt aligha bánják. A franchise-ok tehát minden eddiginél nagyobb rizikót vállalnak azért, hogy bajnokaspiráns csapatot küldhessenek a pályára. A hosszú távú újjáépítések korának úgy tűnik, hogy vége, de legalább az egyensúly visszatért a ligába.

Mindeközben Kevin Durant is nagyot - bár ez majd elválik - húzott, hiszen hiába várta mindenki, hogy megújítja szerződését a Warriorssal, a Brooklyn Nets-nél írt alá kontraktust. Persze KD sem ment volna egyedül – New Yorkban Kyrie Irvinggel karöltve állhat össze egy eszméletlen sztárduó, miután Durant visszatért a döntőben elszenvedett sérülésből.

A gigasztárok mellett még több kulcsjátékos cserélt csapatot az elmúlt héten - Boogie Cousins és Danny Green a Lakersben, Kemba Walker a Celtics-ben, Jimmy Butler pedig a Miami Heatben kötött ki és a lista még bőven folytatódik. Ráadásul úgy tűnk, hogy az NBA egyik legnagyobb "vadállata", Russel Westbrook is elhagyhatja az OKC-t napokon belül.

Egy szó, mint száz, a bajnoki cím sorsa ismét teljesen nyitott, olyannyira, hogy e pillanatban a bet365 nem is listázza ezt a piacot. Az   -nél pedig láthatjuk, hogy a "Király" csapata hiába volt csúcsesélyes egy héttel korábban, immár a második helyre szorult.

 

Szerinted ki nyeri az NBA-t a 2019/20-as szezonban?

 

unibet

 

megosztom