Kézilabda

Hazai pályán nyerhet Európa-bajnokságot a magyar válogatott

  • Tomihmv
megosztom

A 2019-es női, U19-es kézilabda Európa-bajnokságnak toronymagas favoritja a hazai pályán játszó magyar válogatott.

Hazai pályán nyerhet Európa-bajnokságot a magyar válogatott. - Fotó: Facebook

Július 11-e és 21-e között Győr rendezi a női U19-es Európa-bajnokságot, vagyis a magyar válogatott hazai pályán játszik. Tavaly az U20-as korosztály a debreceni világbajnokságon szerepelt, amit megnyertek Golovin Vlagyimir lányai, köszönhetően például annak, hogy a magyarok meccseire rengeteg néző látogatott ki, és igen komoly támogatásban részesítette őket.

Ez pedig ismét borítékolható, mivel a belépők fillérekbe kerülnek, ugyanis a csoportmeccsekre és középdöntőkre 500 forintért, az elődöntőkre és a döntőre 1000 forintért lehet majd bejutni.

Csoportbeosztás
A-csoport (Magvassy Mihály Sportcsarnok): Franciaország, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia
B-csoport (Magvassy Mihály Sportcsarnok): Németország, Dánia, Hollandia, Horvátország
C-csoport (Audi Aréna Győr): Magyarország, Spanyolország, Montenegró, Ausztria
D-csoport (Audi Aréna Győr): Norvégia, Románia, Svédország, Portugália

A 16 résztvevő gárdát négy darab négyes csoportba osztották, ahonnan az első két-két helyezett jut a középdöntőbe. A torna második szakaszából a két középdöntő-csoport első két-két helyezettje pedig az elődöntőbe kerül, majd a helyosztókra kerül sor.

A mieink a C jelű csoportban szerepelnek, ahol rajtunk kívül a spanyolok, a montenegróiak és az osztrákok találhatók még. Különösképp egyik gárdától sem kell félnünk, hiszen a májusi junior Final Four döntőjében az elődöntőben Montenegrót 12-vel, míg a döntőben Oroszországot 15 találattal nyomtuk le, és hódítottuk el a trófeát.

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIMON Armilla (Érd)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir

A keretünkben lévő játékosok döntő többsége a világ legjobb és legerősebb bajnokságának tartott NB I-ben pallérozódnak hétről hétre, ráadásul néhányan már klubjuk meghatározó játékosai. Ilyen például a váci Kácsor Gréta, aki a tavalyi, U20-as világbajnokságon aranyérmet nyert társaival Debrecenben. A felkészülésünk pedig eddig igen csak jól sikerült, hiszen az elvégzett munka mellett a horvátokat kilenc, míg a szlovákokat húsz (!) találattal nyomtuk le. 

Mindezek után pedig nem csoda, hogy toronymagas favoritok vagyunk a bukmékerek szerint a tornán, azonban véleményünk szerint nincs érték a mieinkre kínált 1.50-szeres szorzóban, még akkor sem, ha oldalunk szerkesztői szerint is mi vagyunk a legesélyesebbek.

Összességében tehát érdemes lesz tehát idén is figyelni az újabb hazai rendezésű utánpótlás tornára, főleg úgy, hogy az M4 Sport újfent műsorára tűzte az eseményt, így pedig a prematch fogadások mellett élőben is bőven lehet kaszálni. Mint ahogy így tett tavaly egyik kézilabdaszakértőnk, Tomihmv is, aki a Logibet mellett fórum topicjában is több tippet megosztott.

 

Szerinted megnyeri hazai pályán az Eb-t válogatottunk?
megosztom