Vízilabda

Japán most sem jelenthet gondot a Märcz-csapatnak

megosztom

A szombati sikerének köszönhetően az ötödik helyért játszik férfi vízilabda-válogatottunk a Világliga Szuperdöntőjében.

Az utolsó napon Japánnal csatáznak a mieink. - Fotó: mvlsz.hu

Ami nem sikerült kedden, az összejött szombaton, avagy a magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott Kanada ellen. Ennek köszönhetően pedig vasárnap az ötödik helyért játszhat a belgrádi Világliga Szuperdöntőjében.

"Ezt szerettük volna, hogy nagyarányú különbséggel, jól játszva győzzük le Kanadát, amely csapat egyébként a spanyolok és a szerbek dolgát is megnehezítette az első félidőben. Ahogy terveztük, két nagyon kemény negyedet játszottunk, igyekeztünk fárasztani őket, majd a második félidőben szétnyílt a mérkőzés. Akkor változtattunk a védekezésünkön, ami megadta a lehetőséget arra, hogy gyorsabb támadásokat vezessünk és több labdát szerezzünk. Sok volt a blokk, jók voltak a védések, és Bisztró szépen menedzselte hátulról a védekezésünket. Ez egy olyan meccs volt, mint amilyennek az első mérkőzésnek lennie kellett volna. Örülök annak, hogy a fiúk bizonyították, az csak egy kisiklás volt, azt leszámítva a többi mérkőzésen jól játszott a csapat. Nem jutottunk be a négy közé, és az ötödik helyért kell játszanunk, vannak jelek, hogy igenis vannak olyan játékosok, akiket bőven tudunk használni a jövőben, komoly világeseményeken. Vasárnap Japán következik, nehéz dolgunk lesz, de ha úgy játszunk ellenük, mint a csoport harmadik meccsén, akkor újra nyerhetünk" - mondta Märcz Tamás szövetségi kapitány az mvlsz.hu-nak.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)
22bet

Ahogy kapitányunk is elmondta, a japánokkal már összemértük tudásunkat Belgrádban, hiszen a csoportkör utolsó ütközetén, csütörtökön 13-9-re győztük le őket. A helyzet vélhetően hasonló lesz ahhoz a találkozóhoz, az ütközet elején a távol-keletiek tartják majd magukat, míg a meccs végére szépen fokozatosan ellépünk tőlük, köszönhetően fizikai fölényünknek.

Így pedig ezúttal is összejöhet ellenük egy magabiztos győzelem, szerintünk fiaink megcsinálják a bukmékerek által kínált hendikepet, vagyis Märcz Tamás alakulata ezúttal is legalább három találattal jobbnak bizonyulhat Japánnál.

{"headTitle":"Magyarország - Japán","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-23 11:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -2,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom