Vízilabda

Ezúttal lenyomhatjuk Kanadát!

megosztom

A pénteki vereségnek köszönhetően az 5-8. helyért folytatja szereplését a Märcz-csapat a Világaliga Szuperdöntőjében.

Szombaton ismét Kanadával játszik válogatottunk. - Fotó: mvlsz.hu

Hiába kezdett parádésan a magyar férfi vízilabda-válogatott a pénteki, ausztrálok elleni negyeddöntőben, végül mégis mi örülhettünk a döntetlennek és annak, hogy büntetőkkel dől el a találkozó. Az ötméteresek során viszont kétszer is hibáztunk, míg ellenfelünk csak egyszer, így a mieink az 5-8. helyért folytatják csatározásaikat Belgrádban.

"Úgy érzem sikerült jól felépítenünk a játékunkat, a mérkőzés elején extrém volt a védelem, tisztán és pontosan védekeztünk, rengeteget blokkoltunk és elől is jól konkretizáltuk a helyzeteinket. Ahogy ment előre a meccs, és egyre nagyobb lett a különbség a javunkra, kicsit könnyebben kapta ellenfelünk a kiállításokat és egyre inkább a nyakunkra jöttek. A negyedik negyedben is volt lehetőségünk magunk mögött tartanunk ellenfelünket, hiszen kettővel is vezettünk, de elől a jó helyzeteinket elhibáztuk, hátul pedig egyre több hiba csúszott a védelembe. Felesleges kiállításokat követtek el a játékosaink , illetve a blokkok is elmaradtak, valószínűleg az is közrejátszott, hogy nem nagyon tudtam már cserélni, hiszen négy fontos játékosunk is kipontozódott. Ez most nem sikerült, de ott voltunk a végéig, nem kaptunk ki rendes játékidőben, és megvolt a lehetőségünk arra, hogy büntetőkkel nyerjünk. Sajnos nem sikerült kiharcolnunk, hogy szombaton a hazai közönség előtt játszó szerbekkel csapjunk össze az elődöntőben, pedig nagyon szerettük volna. Egy rossz kezdés után elkezdtünk felfelé ívelni, majd az ötödik napon visszatérünk a kezdetekhez, és újra megmérkőzhetünk Kanadával. Úgy gondolom, hogy valamennyi játékosom rendkívül motiváltan fog harcba szállni, szeretnénk bebizonyítani, hogy az csupán egy kisiklás volt" - bizakodott Märcz Tamás, szövetségi kapitány az mvlsz.hu portálnak.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)
22bet

Ahogy kapitányunk is mondta, a nyitónapon Kanadával már összemértük tudásunkat, ám akkor, abban a meccsben nem volt köszönet, hiszen 10-9-re kikaptunk. Azóta viszont nagyot fordul a világ, hiszen amíg a mieink felfelé, addig a tengerentúliak lefelé indultak el.

Ezt mi sem példázza jobban, hogy azon meccset követően a spanyolokat büntetőkkel legyőztük, Japánnál négy találattal bizonyultunk jobbnak, míg az ausztrálok ellen csak ötmétereseket követően veszítettünk. Ezzel szemben a kanadaiak 10 (!) találattal kikaptak a japánoktól, héttel (!) a spanyoloktól, míg pénteken a házigazda szerbekkel szemben 15 gólos (!) vereséget szenvedtek.

Mindezek után, illetve a bukmékerek szerint is, mi vagyunk a favoritok, olyannyira, hogy bőven van esélyünk arra, hogy visszavágjuk és legalább három góllal legyőzzük Kanadát. Még úgyis, hogy Kardos Gergelyt eltiltotta a FINA, így a hétvégén Bisztritsányi Dávid védi a magyar kaput.

{"headTitle":"Magyarország - Kanada","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-22 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -2,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom