Vízilabda

Ennél nagyobb esélye nem lesz a BL-győzelemre a Fradinak

megosztom

Története legnagyobb sikerét elérve első BL-döntőjére készül szombat este az FTC. Az ellenfél az Olimpiakosz lesz.

Első BL-döntőjére készül a Ferencváros szombaton. - Fotó: MTI

Pénteken az elődöntőkre került sor a Hannoverben zajló férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcasdöntőjében, amikor is a Ferencváros a Barceloneta együttesével találkozott.

Gyakorlatilag végig futott az eredmény után az FTC, hiszen vagy a katalánok vezettek egy-két góllal, vagy döntetlent mutatott az eredményjelző. Az utolsó játékrészben már azt hittük, hogy elúszott a hajó, hiszen a zárófelvonás első percének végén a Barceloneta ötmétereshez jutott, amit értékesített is, így 5-7 volt a meccs állása a Fradi szemszögéből. Ám ezt követően beindult Varga Dénes, aki három gólt szerezett az utolsó hét percben, illetve egy álompasszal Jansik Szilárdot is kiszolgálta, míg hátul Vogel Somának köszönhetően nem hibázott a Fradi, így 4-0-s rohammal zárva ezt a részt, végül 9-7-re nyert, és jutott be a fináléba!

"Azt gondolom, hogy az is egy óriási eredmény ebben az évben - és ezt teljesen őszintén mondom -, hogy elérkeztünk a nyolcasdöntőbe, itt pedig bejutottunk a legjobb négy közé. Nekem már ez is egy fantasztikusan nagy teljesítmény volt ebben az évben, mert általában az újonc csapatoknak nem szokott ez így egyből sikerülni. Nagyon örülök, hogy ezen a mai mérkőzésen is megmutatkozott, hogy a végén, az utolsó negyedben maradt annyi energia a játékosokban, annyi fizikális erő, hogy ténylegesen ezzel meg tudtuk megfordítani a mérkőzést. A csapatmunka mellett nyilván kellettek hozzá azok az extra teljesítmények, amit például Soma produkált, ő tényleg extra volt, illetve a végén Dumi teljesítménye. Ezek mind fontosak egy ilyen mérkőzésen, mert mindig kellenek extra teljesítmények az ilyen nagy mérkőzések megnyeréséhez" - mondta a meccset követően Varga Zsolt a vlv.hu-nak.

unibet

A döntőben az Olimpiakosz együttesével találkozik a Ferencváros. A görögök a negyeddöntőben a Bresciát verték 8-7-re, míg az elődöntőben óriási meglepetésre, underdogként a Pro Reccót győzték le 12-11-re. Ez alapján, illetve annak köszönhetően, hogy a tavalyi kiírást a görögök húzták be, ők az esélyesebbek. Igaz, a két együttes idén már összemérte tudását az Európai Szuperkupa döntőjében, amit 7-7-es döntetlent követően, büntetők után végül a Ferencváros nyert meg a Komjádi Uszodában.

"A tavalyi BL-döntő után el tudta hinni azt az Olimpiakosz, hogy ismét meg tudja verni a Reccót. Ez mutatja az erejüket, mutatja azt, hogy nagy jól összerakott, nagyon jól összeállt csapat, nagyon jó kapussal, nagyon jó védőháttérrel, nagyon jó lövőkkel. Igazából akciógóllal nyerték meg ezt a meccset a végén a Recco, a világ legjobb csapata ellen. Ez egy nagy fegyvertény. Egyszer már játszottunk az Olympiakosszal, akkor egy nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, meglátjuk, hogy a szombat mit tartogat. Azt gondolom, hogy alapvetően mind a két csapat nagy fizikális teljesítményeken van túl. Aki ezt jobban bírja fejben és fizikálisan, annak javára dől el a mérleg nyelve" - nyilatkozta a döntőről Varga Zsolt a vlv.hu-nak.

A bukmékereknél egy hajszállal a görög csapat az esélyesebb, de ahogy a pénteki ütközeten, úgy ezen sem éri meg véleményünk szerint kimenetelre fogadni, hiszen tényleg bármi benne van ebben a fináléban. Ezúttal is a kevés gól lehet a kifizetődő, figyelembe véve a hatalmas tétet, illetve azt, hogy idén már döntőztek egymás ellen a felek és akkor mindössze 14 találat született.

{"headTitle":"Olimpiakosz - Ferencváros","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-08 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 16,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom