Darts

A finnekkel és a kanadaiakkal nyernénk

  • Cesc18
megosztom

Pénteken nyolc mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek a hamburgi darts csapat-világbajnokságon.

Két komolyabb meglepetést hozott a csütörtöki játéknap. Sajnos egyik sem a magyar fiúk nevéhez fűződik, a 3. kiemelt Wales vesztét ugyanis Szingapúr okozta, míg a 6. kiemelt Észak-Írország Dél-Afrika ellen hasalt el. Székely "Penge" Pál és Végső "Morzsi" János egy korrekt kezdés után végül 5-1 arányban maradt alul a házigazda német páros ellen. 

World Cup of Darts, 2. forduló    
Mérkőzések 1 2
Kína - USA 3.085 1.375
Olaszország - Kanada 4.42 1.21
Lengyelország - Csehország 1.408 2.92
Írország - Görögország 1.11 6.60
Anglia - Fülöp-szigetek 1.125 6.00
Ausztria - Oroszország 1.125 6.00
Ausztrália - Finnország 1.26 3.84
Hollandia - Spanyolország 1.144 5.50

Ha a pénteki kínálatra pillantunk, akkor elég egyértelmű párosításokat találunk, de azért ne vegyünk mérget arra, hogy ezek mindegyike tényleg annyira egyoldalú lesz, mint ahogyan azt a szorzók sugallják.

Például a kiemeltek közül az ausztráloknak meggyűlhet a baja a finnekkel. A hidegvérű északiak egy nagyon rutinos párost alkotnak, immáron zsinórban ez lesz az ötödik olyan csapat-világbajnokságuk, amelyen Kim Viljanent és Marko Kantelét állítják csatasorba. Viljanenék többször is csak szoros mérkőzéseken maradtak alul, míg tavaly kihasználva a könnyebb sorsolást, a görögök ellen nyerni tudtak. 

A finn kettős stabilan 80-90 körüli átlagot tud, ez pedig elegendő lehet, hogy szorossá tegyék a meccset egy nem topformában dobó Simon Whitlock és Kyle Anderson ellen.

Kim Viljanen a csapat-vb-k egyik legrutinosabb játékosa. - Fotó: PDC

A két ausztrálra nem jellemző az első körös betli, de akadtak már meleg pillanataik, két éve például majdnem megégtek a dánok ellen, míg tavaly a második kanyarban a spanyolokkal játszottak egy kiélezett meccset. 

Ha a finneknek nem is sikerül borítaniuk a papírformát, de +3.5 leggel megtámogatva már jók lehetnek. 

Hozunk egy példát arra is, ahol viszont nem várunk komolyabb izgalmakat. Ez pedig Olaszország és Kanada visszavágója. Tavaly ugyanígy az első körben sorsolták össze őket, és akkor a juharlevelesek különösebb gond nélkül 5-1-re verték az itáliaiakat. 

Az olaszok rutinos résztvevői a csapat-világbajnokságoknak, ám ezidáig még nem sikerült mérkőzést nyerniük. 

Idén két újonccal, Andrea Michelettivel és Stefano Tomassettivel próbálkoznak. Meglepő lenne, ha éppen velük sikerülne megszakítaniuk a nyeretlenségi szériájukat, hiszen a kanadaiaknál Dawson Murschell és Jim Long is jóval tapasztaltabb és komolyabb játékerőt képvisel. 

A Finnország +3.5 és Kanada győzelme egy korrekt 1.62-es oddsot ad, amit Hollandiával vagy Angliával tovább lehet fűszerezni, bár mi ennyire minioddson egyiket sem adjuk hozzá szívesen a szelvényünkhöz. Tudniillik mindkét gigásznál lesz újonc, Spanyolország és Fülöp-szigetek pedig nem áll rossz erőkből. Különösen előbbi veszélyes, akiknél Cristo Reyes és Toni Alcinas okozott már meglepetést a csapat-vb-k történetében. 

{"headTitle":"World Cup of Darts 2019","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 19:00","footerTitle":"1.62","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Finnország +3.5","odds":"1.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Kanada","odds":"1.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom