Vízilabda

Kötelező győzelem előtt lányaink

  • Tomihmv
megosztom

USA és Oroszország elleni vereségeket követően Kanada ellen zárja a csoportkört a magyar női vízilabda-válogatott.

Kötelező győzelem előtt lányaink. - Fotó: mvlsz.hu

Az amerikai csapat után az oroszt sem tudta legyőzni a magyar női vízilabda-válogatott, sőt, még súlyosabb vereséget szenvedett. Kedden a tengerentúliaktól ugye mindössze három találattal maradt alul, szerdán viszont már öt góllal, 14-9-re kapott ki, így továbbra is pont nélkül, az utolsó helyen áll csoportjában.

"Annak ellenére, hogy az Gangl Edina nem védett rosszul, amit kapura lőttek az oroszok, az bement, amit elterveztek és meg akartak valósítani, az gyakorlatilag gördülékenyen ment, nem tudtunk akadályt képezni. Már a mérkőzés elején eldőlt az összecsapás, hiszen elhúztak három-négy góllal, ez a különbség pedig a világ egyik legjobb csapata ellen nagynak számít. Főképp úgy, hogy mi nem is vagyunk még kellően összecsiszolódva. Bár arra számítottam, hogy az első két mérkőzésen nem fogunk túl jól játszani, a hétvégére várom azt, hogy összeálljon a játék. Az viszont tény, hogy nem számítottam ennyire sima vereségre. Egyébként a kilenc szerzett gól nem rossz, tehát a támadásunkkal nem volt nagy gond, de a tizennégy kapott gól az nagyon sok. Elsősorban a védekezésünkön kell dolgoznunk. Ha a védekezésünk összeáll, akkor tudunk könnyű gólokat szerezni, ráúszásból, a szélekről, labdaszerzésből is. De nem vagyunk csalódottak, mint mondtam, számítottunk a rosszabb teljesítményre. Reméljük, hogy már Kanada ellen is összeszedettebb játékot tudunk mutatni" - mondta Bíró Attila, szövetségi kapitány az mvlsz-hunak.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC).
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros).
unibet

Kötelező győzelem előtt állnak tehát lányaink, ha el akarják kerülni a szégyent, hogy a hazai rendezésű Világliga Szuperdöntőjében csoportnegyedikként várják a rájátszást. Az utolsó helyet már csak azért is jó lenne elkerülni, mert a másik ágon az olaszok nagy valószínűséggel behúzzák a négyest, és ellenük nem biztos, hogy sok esélyünk volna a továbbjutásra, mivel a torna eddigi része alatt remekül játszottak.

No, de térjünk vissza a csütörtöki meccsre, ahol Kanada lesz az ellenfél. A juharlevelesek egy meglepő döntetlennel kezdtek az oroszok ellen, amit végül büntetőkkel elveszítettek, így egy pontjuk van, mivel szerdán kiütéses vereséget szenvedtek az USA ellen. Azonban nem szabad leírni őket, hiszen nagyon jól emlékezhetünk, hogy a két évvel ezelőtti hazai rendezésű világbajnokságon meglepetésre kikaptunk tőlük, és azóta nem is találkoztunk velük.

Egy siker ugyanakkor megadhatná lányaink számára az alaphangot a rájátszásra, na, meg a lelkes közönséget is illene már kiszolgálni. A támadásainkkal nincs különösebb gond, ahogy Bíró Attila is fogalmazott, így ha ismét jól lövünk, illetve összeáll a védekezésünk, akkor nem kellene, hogy probléma legyen a meccsel. Szerintünk kijön a felek közti különbség, és a mieink végre nyernek, ráadásul mindezt akár több góllal tehetik meg.

{"headTitle":"Magyarország - Kanada","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-06 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -2,5","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
megosztom