Európa Liga

Ezt várjuk mi a Chelsea-Arsenal EL-döntőtől

  • Tomihmv
megosztom

Nem mindennapi finálét rendeznek az Európa Ligában, aminek apropóján szerkesztőink, tippmestereink tippelésre adták fejüket.

Elérkezett az utolsó mérkőzés az Európa Ligában, avagy a döntőre kerül sor szerdán este Bakuban, ahol két londoni klub, nevezetesen a Chelsea és az Arsenal méri össze tudását. Az idei Premier League kiírásban rendre az éppen aktuálisan hazai pályán játszó csapat tudott nyerni, viszont tekintve a semleges pályára, illetve az óriási tétre a bukmékerek szerint teljesen háromesélyes a találkozó. Lássuk, szerkesztőink, tippmestereink hogyan vélekednek a találkozóról!

Fotó: designmynight.com

mr.blonde

Nem igazán tudom megítélni, hogy melyik csapat indul jobb eséllyel a trófeáért, az oddsok alapján nálam az Arsenalban nagyobb érték lapul. Sarri és Hazard jövőjével kapcsolatos pletykák aligha tesznek jót az öltözőnek, a semleges pálya is egyenlíti az esélyeket, szóval nálam ez 50-50 meccs.

Bár nagy taktikai csata várható, azért arra számolok, hogy mindkét csapat szeretné elkerülni, hogy esetleg büntetők után dőljön el a trófea sorsa.

A két csapat szezonbeli két meccsén a Chelsea masszív labdabirtoklási fölényt tudott kialakítani, ha pedig valami hasonló lesz a forgatókönyv, azzal az Arsenal a gyors kontrákkal építkezhet.

Én inkább az Emiratesben játszott mérkőzéshez (2-0) vizionálom a döntőt, így nem várok gólparádét sem. A 2 vagy 3 gólos végeredményre kereken kettes szorzót kapunk, talán ez az opció megérhet egy óvatos próbát.

 

Tipp: Mérkőzés gólszáma 2-3 @ 2.00  

varin

Igencsak meglepő feltételezés, de szerintem ezen a meccsen a motivációs különbség igenis faktor lehet, hiába beszélünk egy fináléról. A Chelsea abból a szempontból már elérte a célját, hogy fix Bajnokok Ligája-indulás megvan a kiizzadt harmadik hellyel, a nyáron pedig nagy változások léphetnek életbe a Stamford Bridge-en.

Pletykák szerint Sarri már Torinóban nézelődik lakhatás után, míg Hazard talán már a madridi repjegyét is megvette. Nagy átalakulások várhatóak tehát, és nyilván szeretne mindenki egy trófeával búcsúzni a csapattól, azért a fejekben már ott járhat, hogy mi lesz augusztustól.

Ezzel szemben az Arsenalnak EL-t kell nyernie a Bajnokok Ligájához, ami egyértelműen elfogadhatóvá tenné az Ágyúsok szezonját. Az áprilisi erőltetett menetet nehezen bírták Aubáék, de az idényt sikerült legalább egy Valencia elleni kettős győzelemmel lezárni.

A Chelsea számára ráadásul hatalmas érvágás lehet N'Golo Kanté, a talán legjobb játékosuk hiánya, aki térdsérüléssel küzd. Habár Rüdigerrel együtt elutaztak Bakuba, valószínűbb, hogy egyikük sem lép pályára.

Hosszabbítást várok a mérkőzésre, így az Arsenal +0.25-öt játszom, amelyet az is alátámaszt, hogy tétmeccsen a Chelsea az utolsó nyolc találkozóból csak egyszer verte meg az Arsenalt a rendes játékidőben.
 

Tipp: Arsenal +0.25 @ 1.80   

unibet

Tomihmv

Óriási lesz a tét és a presztízs, hiszen két londoni csapat játssza a finálét. Ennek köszönhetően a felek mindent meg fognak tenni a sikerért, hiszen biztos, hogy egy jó darabig nem találkoznak európai kupafináléban a felek, aki pedig legyőzi a másikat, az éveken át heccelheti a vesztest.

A tét egyébként az Arsenalnak nagyobb, mivel csak és kizárólag az EL-trófea elhódítása esetén nyílik esélye arra, hogy jövőre a BL-ben szerepeljen. Ez még további óvintézkedéseket hozhat a csapatnál, az előzetes hírek szerint Emery hét (!) védekező felfogású játékost nevez csapatába kapusán kívül. A másik oldal is vélhetően hasonlóan áll fel Sarri, ráadásul arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindkét csapatból hiányoznak majd fontos játékosok.

Összességében személy szerint egy kőkemény, idegőrlő meccsre számítok, ahol nem a helyzetek és gólok dominálnak majd, vagyis szerintem jó esély van arra, hogy kevés találat szülessen. Már a 2,5 alá opciót is érdemes lehet megjátszani, de a 2,75 alatti fogadásra is korrekt szorzót fizetnek a bukmékerek, ami nulla, egy vagy két gól esetén nyer, három gólnál a feltett tétem veszít, a másik fele visszajár, és csak négy vagy több gól esetén bukó.
 

Tipp: 2,75 gól alatt @ 1.71    

gb1

Mindkét együttes remek szezont futott az Európa Ligában és a Premier League-ben is hasonlóan szerepeltek. A bajnokságban a plusz két pontnak hála a Chelsea azonban bebiztosította a Bajnokok Ligája indulást, míg az Arsenal ezt csak az EL-megnyerésével tudja elérni. Ez a plusz motiváció, valamint az, hogy 2006 óta nem szerepeltek európai kupadöntőben, sőt a 90-es évek eleje óta nem is nyertek semmit a kontinens viadalokon, arra enged következtetni, hogy az Ágyúsoknak sokkal jobban kell ez a trófea, mint városi riválisuknak. 

A Kékeknél ráadásul komoly gondok vannak a csapaton belül, hogy csak párat említsünk - Sarri nagyon úgy tűnik, hogy egy év után távozik, Hazard is összecsomagolt már, ráadásul egy rakás sérült van jelenleg. Az Arsenal amúgy is csak egyet bukott el az utóbbi hat egymás elleni meccsükből és az EL-specialista Emery vezetésével szerintem behúzzák a régóta áhított elismerést.

 

Tipp: Arsenal nyeri a döntőt @ 2.13    Ti mire fogadnátok a Chelsea-Arsenal EL-döntőn?

 

megosztom