Tenisz

Szenvedős rajtot várunk Fucsovics leendő ellenfelétől

  • Cesc18
megosztom

Grigor Dimitrov favoritként várja a Federico Delbonis elleni meccset, de nem számíthat könnyű menetre.

A héten a Roland Garros utolsó felkészítő tornáira kerül sor, méghozzá Genfben és Lyonban. Előbbi kedves helyszín számunkra, hiszen Fucsovics Márton címvédőként vesz részt rajta. A magyar bemutatkozására még várni kell, de így is találhatunk fogunkra valót a hétfői programban. Például pályára lép az a Grigor Dimitrov, aki Fucsoviccsal találkozhat a 16 között, amennyiben megoldja a Federico Delbonis elleni feladatot.

Fogadás a továbbjutóra    
Grigor Dimitrov Federico Delbonis
1.40 2.75

A bolgár játékát már a hétvégén is megcsodálhatta a svájci publikum, miután Dimitrov selejtezni kényszerült. Noha a világranglistás helye alapján (47.) simán a főtáblán kellene lennie, ugyanakkor az utolsó pillanatokban jelezte részvételi szándékát, így pedig csak a kvalira tudtak szabadkártyát biztosítani a számára. 

A selejtezőben egy hazai sráccal, Marc-Andrea Hueslerrel és Thomas Fabbianóval találkozott. Két szettben oldotta meg mindkettőt, de utóbbi ellen azért nem volt annyira könnyű dolga és nagyot kellett harcolnia, hogy ne kerüljön szetthátrányba. 

Az idei salakszezonban 4 tornán csak 3 győzelmet jegyez Dimitrov. - Fotó: ATP

Az ilyen utolsó pillanatos indulások oka általában a gyenge forma. Dimitrovnál is ez a helyzet, Barcelonában, Madridban és Rómában is korán elvérzett, így nagy szüksége lenne az RG előtt néhány önbizalom növelő győzelemre. 

Nagyon nem lesz azonban egyszerű dolga, már Delbonis is rágós falatnak ígérkezik. Ugyan az argentin játékos sincs élete formájában, de a genfi magaslaton a jobbik teniszét veheti elő. A gyors környezet kifejezetten kedvez a kellemetlen balkezes szerváinak. Kétszer indult eddig ezen a svájci viadalon és mindkétszer jó eredményeket ért el. 

Nem jósolnak mára jó időt Genfbe, az is lehet, hogy holnapra csúszik a meccsük, ami még inkább jó lenne Delbonisnak. 

Dimitrovnak az elmúlt hetekben éppen az olyan játékosokkal gyűlt meg a baja, akik sokat profitálnak a szervájukból. A madridi betlije után szakított is edzőjével, Dani Vallverduval. Szenvedős szezonja van a bolgárnak, és úgy véljük, hogy az argentin is komoly fejtörést okoz majd számára. 

{"headTitle":"Grigor Dimitrov - Federico Delbonis","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-20 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos összesített játékai - Delbonis 10.5 felett","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom