Bulvár

Elérkezett a finálé - tippek a Dalfesztivál döntőjére

  • varin
megosztom

Hollandia nagyon simán, vagy valaki más nyeri az Izraelben zajló dalversenyt?

Sajnos magyar főszereplő nélkül, de várhatóan így is hatalmas izgalmak közepette zajlik majd le szombat este a 2019-es Euróvíziós Dalfesztivál fináléja. A 26 dal tengerében ezúttal is profi szakértőnk, 'madarace' segített eligazodni.

Csak egy énekes a zongoránál aki nyerni jött - ki lehet képes megszorongatni Hollandiát a döntőben?

Kialakult a 26 ország részvételével rendezett esti döntő az Euróviziós Dalfesztiválon. A legjobb zenékkel érkező országok közül egyik sem okozott meglepetést, mindenki továbbjutási esélyeihez méltóan jutott a döntőbe. A legnagyobb meglepetésnek talán San Marino keddi továbbjutása mondható, melyet igazából senki sem várt előzetesen, azonban Serhat üde színfoltja lehet a finálénak.

A csütörtöki második elődöntőben látványosan kirajzolódott a nézettség szerepe. Az adás második felére - a lényegi részre - mindenki odaért a képernyők elé, hogy megtekintse a leginkább ígéretes produkciókat. A műsor első felében szereplők bánatára, valószínűleg hatalmas szakadék alakult ki a közönségszavazatokat illetően, ezért onnan Svájcot kivéve senki sem tudott igazán nagyot alkotni.

Ez várhatóan a döntőre is igaz lesz, és aki a műsor első felébe húzta magát a sorsoláson, kevésbé lehet nyugodt. A producerek egy kifejezetten erős záró szekciót rendeztek össze a show végére, melyben helyet kapott Azerbajdzsán, Franciaország, Olaszország, Svájc valamint Ausztrália is. Gyakorlatilag az utolsó hat fellépőnek mind reális esélye van a top 10-be kerüléshez. A végső győzelemre legnagyobb esélyes Hollandia, Ciprus és Görögország társaságában kapott helyet, közvetlenül a "félidei" szünet előtt. 

Érkeznek a tétek, mozdulnak a szorzók

Kedden a legkomolyabb szorzóesést Ausztrália produkálta, amely ország Kate-Miller Heidke fantasztikus produkciójával - szakértői vélemények szerint - valószínűleg megnyerte az első válogató napot. Végső sikerükre kevesebb esélyt látok ennél, de a     kínálatában bátran fogadhatunk 1.72-es szorzón arra, hogy a top 4-ben végeznek. A közönség mindig élvezi a látványos produkciókat, és az övékére mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy unalmas lenne.

A csütörtök esti elődöntő után Svájc szorzói mozdultak el a legjobban. Náluk eddig is jelentkeztek izgalmas oddsmozgások és ez mindenképp figyelemreméltó. Talán a leginkább szórakoztató produkció az övék, mely a rádióban hallgatva is simán megállja majd a helyét. Színpadi jelenlétet tekintve sem kell félteni Luca Hannit, aki biztosak lehetünk benne, hogy minden tűzijátékot ki fog lövetni szombat este melyeket még csütörtökön megspórolt. Szintén az ő malmára hajtja a vizet, hogy több milliós tinikből álló szurkolótáborral rendelkezik Nyugat-Európában, akiktől több országból is szép számú szavazatra számíthat. Svájc legutóbbi győzelmét nem akárki szerezte meg. Celin Dion 1988-as sikere után vajon sikerül-e Luca Hanninak is felállni a képzeletbeli dobogó tetejére? Egyelőre ez a végkimenetel 12-es szorzón érhető el, ami még mindig elég vakmerő tekintettel a Holland esélyekre, bár aki 23-as odds mellett helyezett el tétet Svájcon, máris komoly profitban szállhat ki fogadásából. Aki ezek után inkább biztosra akar menni annak a bet365, végső helyezés piacát tudnám jó szívvel ajánlani. Svájc ötödik vagy jobb helyezése 1.72-szeres pénzt fizet majd. A bet365 kínálatában találunk még egy izgalmas opciót. Luca Hanni győzelme a televíziós szavazás során az említettek rajongók miatt könnyen elképzelhető. Erre 6.50-es szorzót kínál most az iroda, amit véleményem szerint érdemes lehet megpróbálni.

Hollandia toronymagas esélyes - Fotó: Independent

Némiképp meglepő módon az irodák az előzetesnél szorosabbra értékelik az északi országok piacát is, csak úgy mint a balkáni országokét. Lehet erre magyarázatokat keresni és találni is, azonban én mindenképp kitartok eredeti tippjeim mellett ezeken a megemelt szorzókon is, és megköszönöm az extra profitot. Véleményem szerint Svédország könnyedén kell hozza az északi országok versenyét (1.50), Norvégia és Dánia nem lehet John Lundvik igazi versenytársa, valamint Görögország részéről Katerine Duska is tisztán nyerheti a balkáni piacot, amely most 2.62-es szorzóval kecsegtet. Ugyan neki a vártnál több ellenfele maradt állva az elődöntők során, de gyakorlatilag Észak-Macedónián kívül nem kell tartania senkitől.

Fotó: Archív

Ha esetleg abszolút biztosra akarunk menni, meggondolandó lehet az Unibeten a legrosszabb helyezést elérő előkvalifikált országok piaca, ahol 1.20-as szorzó mellett rakhatjuk le tétjeinket Németország leszereplésére. Sajnos vagy sem, a németek évek óta hűen tartják magukat az utolsó helyek egyikéhez, és idén sem sikerült olyan produkciót indítaniuk amivel akár egy Top 10-es végeredmény reális lehetne számukra. 

Hiba lenne megfeledkeznünk Oroszország színeiben Szergej Lazarevről, aki visszatérőként biztosan a Top 10-ben zár majd. Ez szintén 1.20-as ajánlat amely nagy téttel is fogadható.

{"headTitle":"Eurovíziós Dalfesztivál - Döntő","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-18 20:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ausztrália top4","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Svájc nyeri a közönségszavazást","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Svédország lesz a legjobb északi ország","odds":"1.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Oroszország top10","odds":"1.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom