Férfi kézilabda

Duplázós kombi az EHF Kupa négyes döntőjére

  • mr.blonde
megosztom

Kielben rendezik hétvégén EHF Kupa négyes döntőjét, a pénteki két elődöntőre összepakoltunk egy kombit is.

A Bajnokok Ligájához hasonló lebonyolítási rendszerben kerül megrendezésre a második számú európai kupasorozat, az EHF Kupa döntője a hétvégén.

A négyes torna házigazdája az idei szezonra az EHF Kupába kényszerült THW Kiel, az esélyekről pedig sokat elmond, hogy a Zebrák végső sikerét 1.20-as szorzó körül kínálják a bukmékerek. A Kiel végső sikerének megfogadását még december elején a figyelmetekbe ajánlottam, akkoriban 1.70-1.75 körül pakolhattunk a sztárcsapat sikerét.

A négyes döntőben a Kiel mellett a Füchse Berlin, a Porto és a Tatabányát búcsúztató dán Holstebro szerepel majd. A pénteki két elődöntőben Holstebro - Kiel valamint Berlin-Porto ütközeteket rendeznek. A két meccsre két eltolt határral egy korrekt kombit állíthatunk össze, de térjünk rá a részletekre.

Holstebro - Kiel

Ebben a párosításban óriási különbséget látnak a bukmékerek, hiszen semmi esélyt nem adnak a skandináv együttesnek. Ezen azért nagyon nincs mit csodálkozni, nemzetközi összevetésben nem is lehet egy lapon említeni a két klubot, ráadásul a 10 ezres Sparkassen Aréna nyilván további előnyt jelent a Kiel számára.

A bukik eredetileg +/- 6,5 gólon húzták meg a hendikep vonalakat, ám ez mostanra egy góllal feljebb kúszott. Az ilyen lebonyolítású tornákon azonban teljesen mellékes a különbség mértéke az első meccsen, a lényeg csakis a győzelem, na meg az, hogy a döntőre is minden játékos egészséges állapotban maradjon.

Éppen ezért gondolom úgy, hogy itt egy eltolt határral lehet keresnivalónk, hiszen nem látom túl sok realitását annak, hogy a Kiel kétszámjegyű különbséget tegyen közé. Ha sima lesz a meccs, akkor érdemes spórolni az erővel és tartalékolni a döntőre, szóval ide a dánokra ajánlott +10,5-es hendikep nálam játszható.

Berlin - Porto

Na ez már sokkal érdekesebb párharc lesz, amit jeleznek a bukik számai is. A német közönség miatt a Berlin esélyesebbnek gondolt, ugyanakkor a Porto a klasszikus sötét ló szerepet simán eljátszhatja.

A sorozat folyamán a Porto a francai St. Raphaelt, a Magdeburgot vagy éppen a másik elődöntőben szereplő Holstebrót is legyűrte, az összes csoportmeccsét megnyerte, így érdemes komolyan venni. A keretet jobbára portugál válogatott játékosok alkotják, három kubai, egy német, egy osztrák és egy zöld-foki légióssal. A Porto vezeti a portugál ligát a Sporting előtt, a lisszaboniakat pedig láthattuk a Veszprém elleni BL-párharcban. A Porto edzője a svéd legenda, a '93-ban a világ legjobbjának választott Magnus Andersson, aki egy erős támadócsapatot szeretne építeni és ez egyre inkább sikerül is neki.

A Berlinről talán elég kevesebbet is szólni, hiszen jóval ismertebb csapatról beszélünk. A Füchse a sorozat címvédője, jelenleg a Bundesliga hatodik helyén áll. Játékoskeretét tekintve sokkal nívósabb anyagból dolgozhat, Drux, Heinevetter, Koch, Gojun, Kopljar, Lindberg, Mandalinic, Zachrisson, Stochl személyében nemzetközi szintű és válogatott kézisekről beszélhetünk. A berliniek szeme előtt a címvédés lebeg, ez pedig a Kiel elleni döntőben valódi bravúr lenne. Persze ehhez át kell ugrani az első akadályt is, ami egyáltalán nem lesz könnyű.

A kieli Sparkassen Aréna Európa egyik legimpozánsabb kézicsarnoka / Fotó: EHF

A Porto attitűdje nálam egy picit hajaz a Barcelonára, csak gyengébb kiadásban. Nagyon tempós, agresszív támadójáték és gyakran szellős védekezés jellemezi a portugálokat, az EHF-meccseiken is rendre 60 vagy afeletti gólt hozó meccseket játszottak.

Egy német csapatra ugyan rá lehet sütni a gyors játékot, de a Berlin sosem volt egy Kiel, a Rókák mindig is az erősebb védekezésükkel haladtak előre.

Ez most is kulcs lehet, hiszen ha belemennek egy 'run and gun' típusú játékba, akkor a Portónak sokkal több keresnivalója lehet.

Éppen ezért próbálkozunk a gólszámra való fogadással, méghozzá a kontra oldalról. Az elődöntő révén azért itt komoly lesz a tét, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ilyenkor nem sűrűn játszanak 60 gól feletti meccseket a csapatok.

{"headTitle":"Férfi kézilabda EHF Kupa, elődöntők","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-17 18:00","footerTitle":"Eredő odds: 1,99","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Holstebro - THW Kiel - Holstebro +10,5 ","odds":"1.35","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/524360709","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Füchse Berlin - Porto - gólok száma 61.5 alatt","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/524357907","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom