Tenisz

Messze még a csúcsforma Del Potrónál, íme a tippünk

  • Cesc18
megosztom

Az argentin klasszis underdogként várja a David Goffin elleni meccsét a római második körben.

Szerdán a második körös ütközetekre kerül sor Rómában, ám erősen benne van a pakliban, hogy az egész játéknapot elmossa az eső. A meteorológiai előrejelzések szerint délelőttől estig esni fog, mellette pedig hűvös, szeles időt prognosztizálnak. Ennek fényében érdemes tehát fogadni a mai mérkőzésekre. Egy függő tippünk van tegnapról, Philipp Kohlschreiber és Marco Cecchinato szintén az eső miatt nem tudott kedden pályára lépni. 

A szerdai programban egyébként több kecsegtető párosítást is találunk, összejött például David Goffin és Juan-Martin del Potro visszavágója. Tavaly a nyolcaddöntőben találkoztak Rómában, de akkor nem ment végig a meccsük, miután az argentin a második szettben csípősérülése miatt idejekorán kezet nyújtott. 

Éppenséggel most sem lehet kizárni, hogy Del Potro feladja majd, hiszen a 2018 őszén összeszedett térdsérülése miatt idén ez mindössze a harmadik tornája. 

A 2009-es US Open bajnoka februárban Delray Beach-en tért vissza, ahol két biztatónak tűnő győzelem után a negyeddöntőben búcsúzott. Nem játszott 100%-os állapotban, így újabb kezeléseket kapott és újabb tornákat kellett kihagynia. Múlt héten Madridban láthattuk újra, ahol Djere Laslo személyében egy elég kemény első ellenfelet kapott. Nem állta ellene rosszul a sarat, de a döntő szettben a szerb színekben versenyző zentai sportoló bizonyult jobbnak. 

Messze még a csúcsforma Del Potrónál. - Fotó: ATP

Del Potro párosban is folyamatosan teszteli a térdét, Madridban sem volt biztos, hogy kiáll az egyéni meccsére. Rómában is túl van már egy pároson, Pablo Cuevasszal az oldalán kapott ki egy kiélezett meccsen. 

Úgy tűnik egyre jobban bírja a strapát, de természetesen a legjobb teniszétől még fényévekre van. 

Ami Goffint illeti, a sérülésekből neki is kijutott az elmúlt másfél évben, viszont ő legalább idén már teljes szezont fut. Az eredményei mondjuk nem túl acélosak, a salakszezon eddigi részében sem igazán alkotott maradandót. 

Abból azonban meríthet, hogy az első körben Stan Wawrinkát sikerült legyűrnie. Pedig az első szett alapján úgy tűnt, hogy a svájcié lesz a meccs, de Goffinnak sikerült felőrölnie és hibákba kergetnie Wawrinkát. 

Valami hasonlóval kell próbálkoznia a belgának Del Potro ellen is. Mozgatni, futtatni és hibázásra kényszeríteni az argentint, hiszen Tandil Tornyának játéka még messze nem elég stabil és fizikálisan is biztosan van hová fejlődnie. 

Madridban nem szervált rosszul DP, viszont a második adogatásai után sebezhető volt. Rómában lassabb környezetben nehezebb dolga lesz, főleg, ha Goffin jó napot fog ki fogadóként. 

Nem igazán látjuk, hogy ez a meccs hogyan lehetne meg Del Potrónak, így a belgával tartunk, annak ellenére, hogy ő sincs csúcsformában. 

{"headTitle":"David Goffin - Juan-Martin del Potro","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-05-15 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Goffin -1.5 Game Hendikep","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom