NBA

Az oddsok alapján ők játsszák az NBA-nagydöntőt

megosztom

Összeálltak a konferenciadöntő párosításai a tengerentúlon - papíron mindkét párbaj simának tűnhet.

Vasárnap két sorsdöntő meccsre is sor került az észak-amerikai profi kosárlabdaliga rájátszásában. A hetedik meccseket a Denver - Portland nyitotta, amelyen a vendégek diadalmaskodtak, míg éjjel a Toronto hazai pályán harcolta ki a konferenciadöntőbe jutást a Philadelphia ellen.

Így alakultak a második körös összecsapások. fotó: NBA Twitter

A Portland 2000 óta nem járt ilyen magasságokban a ligában és most is vért izzadva sikerült csak behúznia a mindent eldöntő összecsapást. A találkozó legjobbja ezúttal nem Lillard, hanem CJ McCollum volt, aki 37 pontjával oroszlánrészt vállalt a 100-96-ra megnyert sikerből. A Jokic által vezetett Nuggets ugyan már 17-tel is vezetett, de a végére kissé elfogytak és ez a kiesésüket eredményezte. A főcsoportdöntőben az utóbbi négy szezonból három alkalommal bajnoki címet ünneplő Golden State Warriorsszal mérkőzhetnek meg, amely 4-2-re verte a Houstont.

Ha kötésben tennénk meg a két esélyest, azaz a Warriors és a Bucks csapatait, akkor ezeknek zöldülése esetén @1.63-as szorzót kaszálhatnánk.

Az éjjeli párharc is komoly izgalmakat hozott. Ahogyan azt korábban mi is megjósoltuk, a továbbjutást végül a Raptors hozta össze, nem is akárhogy. Akik régóta követik az NBA-t talán emlékezhetnek rá, hogy 2001-ben kísértetiesen hasonló körülmények közt csapott össze a Toronto és a Philly és akkor Vince Carter elhibázta a dudaszós kosarat, ami által a konferenciadöntőbe juthattak volna. 18 évvel később a sorsdöntő pillanatban a labdát Kawhi Leonard kezébe adták, a többi pedig már történelem. Érdekesség, hogy 18 évvel ezelőtt is a Bucks várta a második kör továbbjutóját.

Ahogy a     szorzóiból is láthatjuk, a bukmékerek egyértelműen GSW-Bucks döntőt várnak, ám elég nagy sansz mutatkozik rá, hogy valamelyik párharcon ismét csak hét meccs alatt dől el a továbbjutó kiléte. Szerintünk ez inkább a Toronto-Bucks lehet, amelyen a liga top egyéniségei, Kawhi és Giannis kerül majd szembe.

A találkozókkal beharangozó formájában is foglalkozunk majd a Hathármon.

Szerinted kik jutnak be az NBA-nagydöntőbe?

 

megosztom