Nemzetközi foci

A nagy távozók - velük lehet érdemes gólt lövetni még idén

  • varin
megosztom

Védők és támadó is szerepel azon a listán, amely a búcsúzó klublegendákat vonultatja fel.

Mint minden szezon végén, ezúttal is beindul majd a hatalmas játékoskeringő. Idén nyáron több sztárjátékos is búcsút ad munkaadójának és hosszú évek után klubot vált. Fogadási szempontból nem ördögtől való gondolat, hogy ezekkel a játékosokkal még utoljára lövessünk egy gólt hazai közönség előtt, hiszen ha például büntetőt kap az adott klub, annak ellenére is lőheti azt a delikvens, hogy nem szokása. Ha pedig mindez azzal társul, hogy a kinézett játékos mondjuk hátvéd, akkor igen jó szorzót kapunk rá.

Diego Godín

A legértékesebb játékosok listáján előkelő helye van a madridi közönségkedvencnek, Diego Godínnak. Az uruguayi hátvéd szinte mindent megnyert a Matracosokkal és igaz, hogy "csak" kilenc éve áll a klub szolgálatában, óriási a respektje a csapattársak és a szurkolók körében is. Godín nyáron vélhetően az Interhez ír alá, távozását pedig könnyek között jelentette be még a hét elején.

Godín Milánóba távozik - Fotó: Archív

Az Atlético Madrid utolsó bajnokiját játssza hétvégén a Wanda Metropolitanóban, Griezmannék a Sevillát fogadják. Az Atléti számára már biztos a bronzérem, míg a Sevilla küzd a Bajnokok Ligájáért. A két csapat rendszerint igen feszült 90 perceket hoz össze, így ezúttal is parázs találkozó várható, de nem kizárt, hogy ha esetleg tizenegyeshez jut az Atléti, azt átengedi Godínnak. Az uruguayinak már három bajnoki gólja van idén, fejjel is rendkívül erős, két évvel ezelőtt pedig szerzett is gólt a Sevilla ellen.

Tipp: Godín gólt szerez @9.00    

 

Gary Cahill

Tét nélküli meccsen búcsúzik a PL-szezontól a Chelsea, a londoni Kékek a Leicester Cityhez látogatnak, amely kizárólag arról dönthet, hogy a 3. vagy 4. helyen végeznek-e Sarri tanítványai. Az EL-fináléra készülő mester vélhetően pihenteti majd legjobbjait, így akár szerephez juthat Gary Cahill is, aki a szezon végeztével a Burnley-nél folytatja.

A 33 éves bekk hét és fél szezont húzott a Stamford Bridge-en, amely stadiontól a múlt héten el is köszönt, azonban ha a Leicester ellen kezdő lesz, egy kis aprót talán megér, hogy betalál.

Tipp: Cahill gólt szerez @15.00    

 

Franck Ribéry

12 év és töménytelen megnyert trófea után Franck Ribéry is távozik, esetében viszont nem biztos, hogy ezen a héten kell megkötnünk fogadásunkat. A Bayern még nagyon fontos tétmeccset játszik Lipcsében, ahol ha nyerni tudnak, bajnokok. A francia szélső idén csak három bajnokit játszott végig, ám ha hétvégén nyerni tudnak és behúzzák újabb Salátástáljukat, akkor jövő héten a Frankfurt ellen már nem kell igazán komolyan venniük a meccset.

Fotó: Twitter

Arra a találkozóra egyébként is gondolkozhatunk egy merész forgatókönyvben, hiszen a már bajnok Kovac-alakulat akár meg is teheti, hogy lepasszolja a győzelmet (és ezzel a BL-indulást?) a Frankfurtnak, vagyis a horvát edző előző állomáshelyének. Bárhogyan is alakul, jó ötletnek tűnik, hogy Ribéry góllal búcsúzik majd, különösen annak fényében, hogy az idény egyetlen dupláját éppen az Eintracht ellen szerezte.

Tipp: Majd jövő héten!

 

Vincent Kompany

A belga hátvéd hőstettéhez már így sem férhet kétség, a Leicester elleni bombája valószínűleg bajnoki címet ér majd. 10 év alatt is óriási dolgokat vitt véghez a City kapitánya és óriási közönségkedvenc lett, de az utolsó három évben már majdnem többet volt sérült, mint nem. Nem lehetetlen, hogy az év végén távozik a Manchester Citytől, így pedig hétvégén az utolsó bajnokiját játszhatja az égszínkékeknél.

Persze a City a bajnoki címért megy, szóval kiemelten fontos nekik a mérkőzés, de ha tegyük fel, óriási előnybe kerülnek és kapnak egy tizenegyest, még akár az is lehet, hogy átadják a belga játékosnak. Ez viszont tényleg csak egy pici aprót ér meg maximum, hiszen Sergio Agüero a gólkirályi címért harcol, így ennek csekély az esélye. De hátha megjött annyira a belga bekk lövőkedve, hogy ismét elereszt egy sistergőset.

Tipp: Kompany gólt szerez @9.50    

megosztom