Premier League

Őrült hajrá várható vasárnap, amiből profitálhatunk is

megosztom

Elképesztő drámának lehetünk szemtanúi vasárnap délután, amikor is eldől, hogy a Manchester City vagy a Liverpool nyeri a Premier League-t.

Volt már egy-két szoros befutó az elmúlt időszakban a Premier League-ben, de az idei talán az összesen túltesz, hiszen a Manchester City és a Liverpool egészen hihetetlen teljesítményt nyújtva egymást hajszolja bele a rekordokba és egészen az utolsó forduló utolsó percéig kérdéses a bajnoki kiléte.

Mivel a címvédő City jelenleg egy ponttal jobban áll, ezért a képlet egyszerű, amennyiben a manchesteriek megverik idegenben a Brightont, ők lesznek a bajnokok.

Guardiola csapata egészen fantasztikus szériát produkál(t) a tavasszal, hiszen utoljára január 29-én Newcastle-ben szenvedett vereséget, de az azóta eltelt 13 fordulóban hibátlanul teljesített és 39 pontot szerzett.

A Liverpoolnak sincs miért szégyenkeznie, hiszen Jürgen Klopp csapata az eddigi 37 forduló alatt mindössze egyetlen (!) vereséget szenvedett el, utoljára pedig az újév harmadik napján éppen a Manchester City otthonában hagyta el vesztesen a pályát.

Klopp vagy Guardiola örülhet a végén? / Fotó: skysports.co.uk

A Vörösök vasárnap a Wolverhampton fogadják az Anfield Roadon, a Farkasok számára már nem lesz tétje a találkozónak, hiszen biztosan a 7. helyen zárják a szezont, amellyel jó eséllyel az Európa Ligában indulhatnak.

A fogadóirodák a Manchester City győzelmét mindössze 1.12-re adják, a Liverpoolét 1.33-ra, pedig ugye Guardioláék idegenben játszanak, míg a Kloppék odahaza. Ezek alapján tehát a Manchester City lesz a bajnok, de mint tudjuk, a számok még nem jelentenek mindent, a kötelező győzelmek pedig a legnehezebben hozható meccsek szoktak lenni.

 

Akármi lesz, dráma lesz

Hogy végül a City meg tudja-e védeni címét, az hamarosan kiderül, mindenesetre ha így lesz, úgy a Liverpool minden idők egyik legszerencsétlenebb 'vereségét' szenvedi el.

Ha elbukja a bajnokságot, Jürgen Klopp együttese új rekordot dönt és a Liverpool nevéhez fűződhet a legtöbb szerzett pont - bajnoki arany nélkül. Az eddigi rekorder a Manchester United, amely a 2011/12-es idényben 89 ponttal csak második lett.

Szintén a Vörös Ördögök nevéhez köthető a legkevesebb ponttal megnyert bajnokság is, 1997-ben 75 gyűjtött egységgel lettek bajnokok a manchesteriek.

97 ponttal nem megnyerni egy bajnokságot egészen extrém szituációnak tekinthető, főleg a világ legerősebbnek titulált pontvadászatában, a Premier League-ben.

 

Érdemes lesz élőben követni az események

Amellett, hogy sportfanatikusként is igazi csemegének ígérkezik a vasárnapi forduló, természetesen sportfogadóként is komoly eseményt jelent. Érdemes lesz élő fogadásokra felkészíteni magunkat, hiszen a két bajnokaspiráns mérkőzésének történései kiváló lehetőségeket biztosíthatnak majd.

Hogy mire gondolunk? Például, ha a Manchester City többgólos előnyre tesz szert, úgy a hullafáradt és a BL-hőstettet végrehajtó, sérülésekkel is küszködő Liverpool akár össze is eshet. De elképzelhető fordított eset is, egy magabiztos liverpooli vezetés görcsösséget is okoz a Man.Citynek. A tapasztalatok alapján a második félidei gólokra érdemes lesz várakozni, hiszen akár egy őrült vasárnap is várhat ránk.

 

Ti mire fogadnátok a két csapat utolsó meccsén?

 

 

2019-05-12;47
267610
megosztom