NBA

Kétszeres kombi a két esélyesre? - tippek az NBA-rájátszásra

megosztom

A címvédő Golden State és a Raptors is 2-2-ről várja a folytatást, ahol a hazai pálya előnye aranyat érhet.

Remek kis playoffnak lehetünk idén tanúi az NBA-ben, hiszen három párharc is egálra áll négy meccs után, míg a Giannis Antetokounmpo által vezetett Bucks elhúzott 3-1-re. Komoly csapás ez a Bostonban dinasztiát építeni akaró Kyrie Irwingnek, hiszen 

a playoff történetelme során a 3-1-re vezető csapatok végül 238 alkalommal diadalmaskodtak és mindössze 11-szer buktak el.

Nem véletlen tehát, hogy a Celtics továbbjutására @26-szoros szorzót kínál a    . Na, de a két kiszemelt nem más, mint a Toronto és a Warriors konferenciadöntőbe jutása, amelyet kombiba csapva @2.04-es oddsot kapunk.

Durant és Leonard egyaránt csapatuk vezéregyéniségei. fotó: Ringer

A Warriors 2-0-s vezetésről bukott kettőt Houstonban, de pánik aligha van a csapat háza táján. A zsinórban négyszer a fináléba jutott csapat jóval nagyobb tapasztalattal rendelkezik és mind a játékosok, mind az edzői stáb tudja, mit kell tenni.

Az egyik feltűnő jelenség, hogy a Rockets a harmadik és negyedik meccsen 98-72-re nyerte a lepattanózást, ebben a viszonylatban tehát mindenképpen finomhangolásra lesz szükség. A másik, hogy pocsékul szórták a triplákat - hétfő éjjel csupán 8/33 (24%) ült, ami messze elmarad az átlagtól. Ezen a kettőn ha javítanak, akkor simán meglesz nekik a továbbjutás, de nem zárjuk ki, hogy a tavalyi összecsapáshoz hasonlóan csak hét meccsen dől el majd az.

Ha esetleg a GSW mégis elbukná az ötödik meccset, akkor lehet, hogy az utolsó meccse lesz az Oracle Arénában, hiszen ősztől a San Francisco-i Chase Centerbe teszi át a székhelyét a franchise.

A másik kiszemelt a második kör előtt teljesen egálra belőtt 76ers-Raptors párharc. Itt az abszolút kulcs a két szupersztár, Embiid és Leonard harca, amelyből a negyedik meccsen természetesen nem kérdés, hogy ki jött ki jobban.

A vasárnap este bemutatott 39 pontjával Kawhi mindössze az ötödik NBA játékos lett, aki egy sorozat első négy összecsapásán 150 pontig, 30 lepattanóig és 15 asszisztig jut.

Ők név szerint Wilt Chamberlain, Rick Barry, Elgin Baylor és Michael Jordan voltak, utóbbi ezt a bravúrt az 1993-as döntőben vitte véghez.

Embiidnek ellenben ritkán jönnek a hasonló kaliberű meccsek és ugyan a harmadik meccsen hihetetlenül domináns volt, a párharc alatt csak azon jutott 16 pont fölé. Legyen az a térdsérülése, vagy betegségre hivatkozás vagy miegymás, a nagy ember képtelen konzekvensen jól teljesíteni.

Nem kérdés, hogy hatalmas potenciál van a fiatal tehetségekkel tűzdelt 76ers-ben, de a küldetésen lévő Leonard, aki a pálya mindkét oldalán hihetetlenül hatékonyan és következetesen teszi a dolgát, szerintünk minimum a konferencia döntőbe vezeti a Raptorst.

Nem véletlen, hogy a bukik a továbbjutásukra csak @1.36-ot adnak, a Warriors-éra pedig @1.50-et, mi pedig meg is bombázzuk kombiban ezt a kettőt. Érdekesség, hogy hasonló szorzót kapunk arra is, hogy a két említett csapat az ötödik meccsen győzedelmeskedik (@1.96), ami persze szinte egyenlő lenne a továbbjutással, bár tippünkkel ugyebár egy fordulatokkal teli hét meccses diadalt is levédünk.

hatharom.com
76ers v Raptors Raptors jut tovább
Rockets v Warriors Warriors jut tovább
2.04 @ bet365
Fogadási határidő: szombat 02:05

 

megosztom