Nemzetközi foci

Itt egy tuti oddsnövelő péntekre?

  • mr.blonde
megosztom

Ha a listavezető az utolsó előttit fogadja, az már önmagában országos egyes, de akad még egy-két plusz dolog is.

Öt forduló van hátra a török SuperLig küzdelmeiből és egyre közelebb kerülünk ahhoz, hogy idén ne a nagy isztambuli hármas (Galatasaray, Besiktas, Fenerbahce) valamelyike hódítsa el az aranyérmet.

A tabellát három ponttal ugyanis a szintén isztambuli Basaksehir vezeti és ami tavaly nem jött össze - a gárda a második lett a bajnokságban - az idén már összejöhet.

A Basaksehir pénteken a 30. forduló nyitómeccsén a pocsék formában lévő és jelenleg utolsó előtti Göztepe gárdáját fogadja, ha pedig nem szerzi meg a három pontot, akár az aranyérem is elúszhat.

1X2    
Basaksehir Döntetlen Göztepe
1.36 4.75 8.00
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

A Basaksehir számára nagyon fontos lenne, hogy tartsa az előnyét a Galatasarayjal szemben, mivel az utolsó előtti körben Galata-Basaksehir rangadót rendeznek, vagyis ha ott a bordó-sárgák nyernek, akár a bajnoki címet is besöpörhetik. Viszont a Galatának sokkal cudarabb a sorsolása, hiszen a fenti meccs mellett még lesz egy rangadója a Besiktas ellen és lesz még három idegenbeli ütközete is. Ezért (is) kell pénteken a három pont.

Erdogan a Basaksehir 12. játékosa / Fotó: turkish minute

A Basaksehir építkezése elég gyors ütemben halad, de nem a semmiből jött. A klub tulajdonosi köre több szálon is összeköthető a török elnök Recep Erdogannal, márpedig a török állami berendezkedést ismerve nem csodálkozhatunk azon, hogy a 'semmiből' előlépett egy csapat gyors ütemben vált bajnokesélyessé. A törököknél csak "Erdogan-csapatnak" hívott klub felé kiemelt figyelmet szentel Erdogan, nem rejtve véka alá, hogy szívesen látná az aranyat a játékosok nyakában.

A Basaksehir keretében olyan - jobbára már zenitjükön túl lévő - játékosokat találunk, mint Gael Clichy, Emre Belozoglu, Eljero Elia, Arda Turan, Robinho, Demba Ba vagy Emmanuel Adebayor, míg a kispadon a korábbi szövkap Abdullah Avci ül.

A cél egyértelmű, megnyerni a török bajnokságot és bekerülni a Bajnokok Ligájába. Az elnök játékszereként funkcionáló klub természetesen élvezi a hátszelet is, a múlt fordulóban egy 95. percben befújt büntetővel tudott pontot menteni a Rizespor ellenében.

Goztepe#tur-goztepe#5

Hogy ejtsük pár szót az ellenfélről is, a Göztepe az elmúlt öt fordulóban öt darab 0-1-et játszott, utolsó bajnoki meccsét pedig még február közepén hazai pályán gyűjtötte be. Vendégként az egész szezon során kétszer hagyta el győztesen a pályát (2-1-12), jelenleg nagyon úgy fest, hogy jövőre a másodosztályban vitézkedhet. Nehezíti a helyzetet, hogy ezen a meccsen minimum öt kulcsembernek vélt játékos sem lesz ott a pályán.

bet365

A két csapat óriási a különbség, a Basaksehir 35 ponttal többet szerzett ellenfelénél, így nem kérdés, hogy országos egyesre áll ez a meccs. Tekintve, hogy mennyire fontos ez a találkozó a hazaiaknak, szerintünk be is fog esni a haza, a kérdés inkább az lehet, mekkora lesz a különbség.

A sima egyes kötéshez is jó lehet, a hendikepek közül már szélesebben lehet válogatni, esetleg a Göztepe pocsék góllövőformáját kiaknázva egy fogadáskészítővel is próbálkozhatunk.

 

269033

 

megosztom