NB II

Ezen a meccsen múlhat a Vasas feljutása - készüljünk a bombázásra?

  • varin
megosztom

A szokásos, faramuci helyzet állt elő az NB II-ben, több csapat akar nem feljutni, mint igen.

Amolyan magyaros történet ismételten, ami zajlik az NB II-ben, hiszen az utolsó fordulókhoz közeledve nem azt kell számolgatni, hogy melyik csapat hogyan juthat fel, hanem azt, hogy melyik csapat hogyan úszhatja meg a második helyet. A másodosztály élmezőnyében alig találunk olyan gárdát, amely jó szívvel vállalná az NB I-et.

Az egyik ilyen visszajutásra vágyakozó csapat a Vasas, amely nem akármilyen hajrába kezdett. Az angyalföldiek úgy szereztek az utolsó hét meccsükön 19 pontot, hogy lőttek összesen 22 gólt, amelybe még egy 0-0 is belefért. Szanyó Károly csapata hétvégén azt a Soroksárt ütötte 4-0-ra, amely egyike az idényt jól kezdő, de az NB I-et nem vállaló csapatoknak. Az angyalföldiek hétvégén egy másik olyan együtteshez látogatnak, amely nem biztos, hogy feni a fogát az NB I-re.

Balajti és Birtalan is parádés formában - Fotó: vasasfc.hu

A Gyirmót formája ugyanis erőteljesen visszaesett, amelyen az edzőváltás sem segített. Utolsó öt meccsükön négy pontot szereztek, ami azért is különösen fájó, mert a biztos kieső Mosonmagyaróvár-Monor duótól csak egy pontot szereztek, miként a fix bajnoknak tekinthető Zalaegerszeg Győrből vitte el a három pontot. Különösen a hétvégi, monori pontvesztés fájhat Liptákéknak, hiszen nem csak 2-0-ra vezettek a Monor ellen, de 50 percet emberelőnyben is játszhattak.

A két csapat között öt pont a különbség, ami azt jelentené, hogy ha nyer a Gyirmót, a Vasasnak meg kell békélnie az NB II-vel, ha viszont a fővárosiak örülhetnek a végén, teljesen nyílt maradna a bajnokság.

Ha elővesszük a konteóhívő énünket, több dologból indulhatunk ki.

  • A Vasas stadionját nyáron adják át, illene nem az NB II-ben felavatni.
  • A magyar futballnak jobb lenne egy relatíve tőkeerős, nagy múltú, nagyobb szurkolói bázissal rendelkező fővárosi csapat, mint az a Gyirmót, amely a 2016/17-es bajnokságban 13 ponttal végzett a vonal alatt.
  • Ha esetleg mégis olyan csapat érne oda az NB II második helyére, amely nem akarja vállalni az NB I-et, akkor a jobbik kieső menekülhet meg, ami akár lehet a Puskás Akadémia vagy a Haladás is.

Érdemes tehát megvárni a fogadóirodák szorzóit, mert véleményem szerint ha nagyon lebecsülnék a bukik a Vasast, akkor tenni kell az angyalföldi sikerre.

Ha pedig nem akarsz lemaradni a tippről, regisztrálj a     -re, és zsebeld be a 100%-os első befizetési bónuszt - a részvételi feltételek érvényesek!

[2818649] 2019-04-21 18:00:00 Gyirmót - Vasas Budapestx;
megosztom