Kézilabda

Ígéretes duplázós tipp az orosz-magyar selejtezőre

  • mr.blonde

Oroszországban folytatja az Eb-selejtezőt a magyar válogatott. Óriási oddsmozgás jellemzi a találkozót, de megpróbáljuk kihámozni a jó tippeket.

Az Eb-selejtező 7. csoportjában az nagyjából már sorsoláskor eldőlt, hogy az orosz és a magyar válogatott harcolja ki a kontinenstornán való részvételt, így a heti dupla meccs tulajdonképpen a csoportelsőségről hivatott dönteni.

1X2    
Oroszország Döntetlen Magyarország
1.95 8.50 2.25

A táblázatban szereplő oddsok nagyjából megfelelnek a nyitóértékeknek, de azt el kell mondani, hogy óriási oddsingadozások történtek az elmúlt napokban. A magyar csapat sikere járt már 3.00-n is, míg az oroszok győzelme egészen 1.57-ig esett le.

Az okok egészen egyszerűek, mindkét csapatból kidőlt egy-egy abszolút kulcsjátékos.

A mieink a vb-szereplés után a nagy öregek nélkül - Nagy László, Illyés Ferenc, Schuch Timuzsin, Császár - folytatják az építkezést, ám Iman Jamali és Bodó Richárd kiválásával a lövőerőnk alaposan megcsappant. Ez már csak azért is fontos tényező, mert a védekezésünk aligha lesz olyan színvonalú, mint az elmúlt időszakban, hiszen olyan összetételben áll majd fel a falunk, amelyben talán még soha.

Az oroszoknál jóval kisebb volt a mozgás a vb után, a keretben helyet kaptak a legnagyobb nevek: Dibirov, Gorbok, Siskarov, Grams és Kalaras is pályára lép ellenünk, az egyetlen nagy kimaradó a szegedi Zsitnyikov lesz.

Egymás elleni
18.01.16 Eb Oroszország Magyarország 27 : 26
02.05.15 Eb-selejtező Magyarország Oroszország 29 : 25
30.04.15 Eb-selejtező Oroszország Magyarország 23 : 27

A két válogatott a három évvel ezelőtti Eb-n játszott utoljára egymással tétmeccset, akkor egy góllal kikaptunk. Idegenben most is elég nehéz dolgunk lesz, még úgy is, hogy a vb-n látottak alapján papíron a magyar csapat jobb erőkből áll.

Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a rutinos játékosok kiválásával ez a gárda egyértelműen meggyengült. Nemzetközi szinten csak néhány játékosunk számít komoly tényezőnek - Lékai, Bánhidi, Balogh, Mikler -, a cseresorunk pedig nem feltétlenül képviseli ugyanazt a szintet, mint az alapsorunk.

Nagy kérdés, hogy mire lesz képes a magyar csapat. A tapasztalatok alapján az oroszok kétfajta védekezést variálhatnak, a Dibirovval felálló nyitott és egy klasszikus hatosfalas megoldást. Ha az irányítóink jó passzban lesznek, akkor lábbal verhetik a nagydarab védőket, így az átlövőknek és a beállónak is több hely maradhat.

Mindkét válogatott szeretné elkerülni, hogy rendezetlen védelem ellen kapja a gólokat, így lassabb lefolyású támadásvezetésekre számíthatunk. A kapusok jól ismerik a védőket, így extra teljesítmény nélkül is számolhatunk 10-15 védésre a két portástól, vagyis jó esély van rá, hogy nem a gólokról fog szólni ez a találkozó.

Az over/under határokat 53,5-ön húzták meg a bukmékerek, de a hétvégéhez hasonlóan ezúttal is egy speciális gólos fogadásra tennénk inkább.

 

  • Egyik csapat 30 gólt szerez - NEM@1.90    

 

A magyar válogatott kerete
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), VASIC Marko (Csurgói KK)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüredi KSE)
Beállók: ROSTA Miklós (Grundfos Tatabánya), BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE), LIGETVÁRI Patrik (CB Ademar Leon, spanyol)
Balszélső: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE)
Szövetségi kapitány: CSOKNYAI István, Vladan MATICS