Olasz foci

Bosszúra éhes Farkasok vagy inkább szánalmas kiscicák?

  • varin
megosztom

Feszült 90 perc várható az Olimpicóban, ahová a gyengélkedő, de januárban a Romát kivégző Fiorentina látogat.

1X2    
Roma Döntetlen Fiorentina
2.00 3.50 3.75
A tipp azonnali megjátszásához kattints az oddsra!

Rendkívül közel került a teljes megsemmisüléshez az AS Roma csapata, amely az edzőváltást követően is csak keresi régi önmagát. A Farkasok csakhamar odáig süllyedtek, hogy lassan nem a negyedik helyet és a BL-pozíciót kell nézniük, hanem hogy egyáltalán Európa Liga legyen jövőre. A körülmények balszerencsés összejátszása esetén ugyanis a fővárosiak akár a 8. helyig is süllyedhetnek a játéknapot követően, ami felérne egy KO-val Dzekóéknak.

Bizonyos szempontból az egyik legjobb, máshonnan vizsgálva az egyik legrosszabb ellenfél látogat szerda este az Olimpicóba. A Fiorentina csapata ugyanis a két fél januári kupameccse óta keresi önmagát, mérlegük 1-6-2. Olyan együtteseket nem sikerült legyőzniük Pioliéknak, mint az Udinese, a Cagliari vagy a Torino, amely el is döntötte, hogy a Violák szinte biztosan a jelenlegi, 10. pozícióban végeznek majd.

Dzeko idén nem bír magával - Fotó: Kwetu Collections

Egy ilyen "lassú víz partot mos" szezon viszont akár a tréner állásába is kerülhet, így Mirallasék nem lazíthatnak annak ellenére sem, hogy innen se lefelé, se felfelé nem vezet út.

És hogy miért lehet a rossz formában lévő Fiorentina mégis egy kellemetlen ellenfél? Egyrészt mert jelenleg a Romának mindenki az, március közepén a SPAL verte őket, majd hétvégén a Napoli egy négyessel távozott. Másrészt pedig mert a római fejekben aktívan élhet még egy bizonyos 1-7-es megalázó kupavereség.

"A januári vereségünknél több hibát is észrevettem, hosszú labdákkal könnyedén a védelmünk mögé kerültek. Ezt nem tehetjük meg újra. Higgyék el, napi 25 órát dolgozom azon, hogy segítek a csapaton, igyekszem mindent kiértékelni, mindent átnézni és tökéletesen megismerni a csapatomat. Nagy rajtunk a nyomás, de szükségünk van a szurkolóinkra is, a széthúzás most nem segít" - összegezte a vészjósló helyzetet és a szezonban bekapott 62 gólt Ranieri.

A Leicester Cityvel bajnoki címet nyerő trénernek rendkívül nehéz dolga lehet, hiszen többen is sérülés, illetve eltiltás miatt nem léphetnek pályára. Dzeko, El Shaarawy, Manolas, Florenzi és Pastore a hazaiaknál, míg Pjaca és Chiesa a vendégeknél marad ki szinte biztosan.

Várhatóan mindkét csapat a 4-3-3-at alkalmazza majd, ahol egyedül az a kérdés, hogy Dzeko játszhat-e vagy sem. A vendégeknél Chiesa sérült, így Muriel, Simeone és Mirallas lesz felelős a gólokért.

Ha tippelésre adjuk a fejünket, több irányból is elindulhatunk. Egyrészt mindkét csapat védelme elképesztően gyenge formában van, mindkét gárda utoljára február elején tudta lenullázni ellenfelét, azóta a Farkasok átlagosan 1.88, míg a Violák 2 gólt kapnak be meccsenként. Az over mellett szólhat, hogy illene mindkét csapatnak nyernie, de egyik sem védekezik jól, ám az alacsony odds miatt ezt a tippet talán ugorjuk át.

Ha a lapok piacán nézelődünk, már találhatunk értéket. Ugyan Alessandro Florenzi nem játszik majd, aki egy betonbiztos sárga lapos lehetne, de a 7-1 miatt így is várható egy durva kis rugdosódás. Arra nem vennénk mérget, hogy Dzeko ezúttal is nekiáll majd köpdösni, de az elmúlt években azért eléggé lapdús mérkőzések voltak ezek.

A két csapat elmúlt 13 meccséből 12-szer már az első félidőben volt lap.

A lapol számára ezúttal nem fogadnánk, mivel a mérkőzést dirigáló Davide Massa nem dolgozik sok kártyával, viszont az a tipp, amely tegnap zöldült a Cagliari-Juventus meccsen, ezúttal is életképes lehet, nevezetesen, hogy ez első sárga viszonylag hamar megszületik.

hatharom.com
Első lap 27:00 előtt
bet365 @1.83
[2848023] 2019-04-03 21:00:00 Roma - Fiorentinax;
megosztom