Tenisz

Az over lehet a nyerő a Barty-Pliskova döntőben

  • Cesc18
megosztom

Új bajnoka lesz a Miami Opennek, ugyanis Ashleigh Barty és Karolina Pliskova is első döntőjére készül Floridában.

Szombaton a hölgyeké a főszerep Miamiban, magyar idő szerint 18 órakor Ashleigh Barty és Karolina Pliskova száll harcba a trófeáért. Mindkét lány először jutott el ezen a tornán a döntőig és a csatájuk igazi ki-ki meccsnek ígérkezik. 

Fogadás a győztesre    
Ashleigh Barty Karolina Pliskova
1.72 2.10

A fogadóirodákban sincs komoly favoritja a mérkőzésnek, egy hajszállal tartják esélyesebbnek az ausztrál lányt, pedig Pliskova az elődöntőben a jövő héttől újra világelső Simona Halepet búcsúztatta. Igaz, a román teniszező nem feltétlenül a parádés játékának köszönhetően szerezte vissza a női mezőny trónját. 

Barty első Miami Open döntőjére készül. - Fotó: WTA

Mindkét lánynak voltak könnyebb és nehezebb mérkőzései a döntőig vezető úton, de összességében talán Barty játszott a meggyőzőbben. 

Két különböző stílus találkozása lesz. Amíg Pliskova egy igazi agresszor és az erőtenisz híve, addig Barty egy sokkal technikásabb teniszező, aki borzasztó jól variálja az ütéseket. Az ausztrál egyik legfőbb fegyvere a fonák nyesése, amivel rendszeresen kiszedi a tempót a labdamenetből. Miamiban ezek a nyesések elég nehezen kezelhetőek, vélhetően a langaléta cseh dolga is meggyűlik majd a mélyen megülő labdákkal, de persze Pliskovának is megvan a maga fegyvere, ami hatékonyan tud működni. 

Éppen ezért egy szoros döntőre van kilátás, dominálni vélhetően egyikük sem fogja tudni a találkozót. A korábbi mérkőzéseik sem igazán voltak egyoldalúak. Ugyan tavaly a US Open nyolcaddöntőjében Pliskova 6-4, 6-4-re győzte le Bartyt, de a New York-i felület sokkal ideálisabb volt a számára, hogy dominálni tudjon. 

Ezen a lassabb kemény pályán szerintünk is az ausztrál számít egy lehelettel esélyesebbnek, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy Barty karrierje során több egyéni döntőt veszített el, mint amennyit megnyert, míg Pliskova az elmúlt hét fináléjából hatot behúzott. 

Szóval Barty nyeretése helyett inkább az over irányába érdemes elmenni. 

Ashleigh Barty-Karolina Pliskova
hatharom.com
Játékok száma - 21.5 felett
1.72 @   
Fogadási határidő: 18:00
bet365
megosztom