EURO 2020

Ebből a 9-szeres szorzóból még nagy kaszálás is lehet

megosztom

Hatalmas szorzót zsebelhetünk be abban az esetben, ha Horvátország lecsúszik a 2020-as Eb-ről.

Egy győzelem, egy vereség - így áll a világbajnoki döntős Horvátország a 2020-es Európa-bajnokság selejtezőjében két fordulót követően. A megszerzett három pont ugyan még nem a világ vége, viszont ha azt nézzük, hogy ez az ötödik és a negyedik kalapból húzott ellenfelek ellen jött össze, akkor azért már jóval árnyaltabb a kép Modricék szemszögéből.

280443

A vasárnap esti budapesti vereséget követően a horvát sajtó nem kímélte a csapatot, a legtöbb címlap azt szorgalmazta, hogy a horvát válogatottnak ideje felkelnie a vb-álomból és újra fel kell építenie a magát.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány ugyanakkor nem kongatta a vészharangokat, a szakember elismerte a vasárnapi vereséget, de ezzel együtt továbbra is úgy gondolja, csapatában megvan a potenciál.

Viszont aki nézte a horvátok legutóbbi két meccsét, az láthatta, hogy bizony ez a csapat meg sem közelíti a nyáron vb-döntőig menetelő együttest.

Nyilván egy ilyen kiugró siker után törvényszerű a visszaesés, ráadásul ne feledjük, hogy az oroszországi torna után több korszakos egyéniség is lemondta a válogatottbeli szereplését. Dalicnak így részben új alapokra kell helyeznie a válogatottat, ami nyilván nem megy majd pillanatok alatt.

bet365

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a horvát válogatott csoportgyőzelmére a bukmékerek szerint még mindig óriási esély mutatkozik, a kockás mezesek első helye mindössze 1.40-es szorzót fizet a    -nél. Az Eb-szereplés pedig abszolút tutinak tűnik, 1.071-es oddson nem nagyon kell mit magyarázni.

Viszont ez utóbbinak van egy ellenpárja is, jelenleg 9-szeres szorzót fizet, ha a horvátok lecsúsznának az Eb-ről.

 

Miért érheti meg bepróbálni?

Ez a magas szorzó viszont elgondolkodtató. Egyrészt sokszor láttunk már olyat a csapatsportágakban, hogy egy kiugró sikert követően nagy visszaesés következik, a morál, a motiváció vagy éppen a játékosállomány cseréje miatt.

A mostani horvát generációnak egyértelműen a vb volt a nagy dobása, nem véletlen, hogy többen úgy gondolták, itt az ideje elköszönni a nemzeti csapattól, magasabbra már úgysem nagyon juthatnak.

Fotó: uefa.com

A demotiváltság az azeri és a magyarok elleni meccsen is látható volt, Modricék komótosan tologatták a labdát, amolyan "majdcsak lesz valami" alapon futballoztak. Ez a selejtező további meccseire nézve veszélyes játék lehet, hiszen a szlovák, walesi és a magyar csapat is sokkal motiváltabbnak tűnik.

Bár a sorsolás után a horvátok álomsorsolást emlegettek és az összes szakértő simán az első helyre várta őket, ha a magyar csapat fegyelmezett, taktikus és rendkívül fizikális játékával meg tudta fojtani a horvát csapatot, ugyanazt megteheti a szlovák vagy a walesi gárda is, hiszen mindhárom csapat hasonló erősségekre épít.

A soron következő két selejtezős meccs kulcsfontosságú lehet a horvátoknak, júniusban hazai pályán kötelező nyerniük Wales ellen, majd szeptemberben jön a szlovákok elleni idegenbeli ütközet. Ha ezekből a meccsekből nem jön össze 4-6 pont, akkor ez a 9-szeres szorzó nagyot fog esni.

Ne felejtsük el azt sem, hogy balszerencsés esetben jöhetnek sérülések is, márpedig ha a 3-4 topsztárból valaki kiesik, azt komolyan megérezheti a csapatjáték is.

Összességében simán megérhet egy kis apróval kiejtetni Horvátországot, hiszen a bet365 cash out funkciójának köszönhetően folyamatosan tudjuk kontrollálni a fogadásunkat, ha pedig Gareth Bale duplájával mondjuk Wales elviszi a három pontot Zágrábból, máris profittal szállhatunk ki a tippből.

 

Ti mit gondoltok erről a 9-szeres szorzóról?

 

megosztom