Tenisz

Izgalommentes kasszát hoz az ukrán tini?

  • Cesc18
megosztom

Dayana Yastremska is két vállra fektetheti az eddig nyeretlen Daria Gavrilovát az Indian Wells-i torna első körében.

A hölgyek főszereplésével szerdán megkezdődnek a főtáblás küzdelmek Indian Wellsben. 

Dayana Yastremska üstökösként robbant be. - Fotó: WTA

Formák alapján az egyik legegyértelműbb meccsnek Daria Gavrilova és Dayana Yastremska összecsapása ígérkezik. Előbbi ugyanis komoly gödörbe került, ahonnan egyelőre nem találja a kiutat. Már tavaly sem találta a legjobb teniszét és megközelíteni sem tudta a 2017-es eredményeit, idén pedig végképp tudása alatt teljesít. 

Öt WTA-versenyen indult 2019-ben és mind az öt alkalommal az első meccsén búcsúzott.

Ráadásul azt sem lehet mondani, hogy szoros meccseken kapott volna ki, hiszen ezen öt találkozón még szettet sem tudott fogni. Tény, hogy egy Maria Sharapovától vagy Anastasia Sevastovától ki lehet kapni 2-0-ra, viszont a Yulia Putintseva, Tamara Zidansek és Mihaela Buzarnescu elleni vereségre nincs magyarázat. 

Yastremska éppen az ellentéte Gavrilovának. A fiatal ukrán tehetség az előző szezon második felében robbant be a WTA-mezőnyébe és ennél fantasztikusabban nem is alakulhatna a karrierje eleje. 

TIPPKIRÁLY 4
Országos Tippbajnokság


Kattints és nyerj menő Dorko-cuccokat összesen 150 000 forint értékben!

Azok után ugyanis, hogy tavaly Hong Kongban nyerni tudott, idén Hua Hinben is átmasírozott a mezőnyön, így 18 évesen már két WTA-trófea birtokosa.

Nagyon komoly, amit Yastremska ennyire fiatalon a pályára tesz. A fiatalos lendület és erő mellett a mentális képességei is megvannak ahhoz, hogy a legjobbak közé kerüljön.

Gavrilovánál egyébként éppen fejben vannak komoly problémák, igazi "rinyás", ha nem megy neki a játék. Ezt sem könnyedén fogja megemészteni, hogy egy nála fiatalabb játékos oktatja és üti le a pályáról. 

Az ausztrál gyenge teljesítményének egyik oka az adogatása. Gyakorlatilag még az első szervája mögött sem tud hatékony lenni, a legutóbbi meccsén például mindössze 45%-ban nyerte meg a pontokat, míg a második szervák után 27%-ban. Így nem is csoda, hogy még szetteket sem tud nyerni...

Yastremska ellen is egy sima vereség néz ki az ausztrál lánynak.

Daria Gavrilova-Dayana Yastremska
hatharom.com
Szett Hendikep - Yastremska -1.5
1.87 @    
Fogadási határidő: szerda, 01:00
pinnacle
megosztom