Bajnokok Ligája

A madridi csoda után a tőzsdén is kilőtt az Ajax

megosztom

Hatalmas üzletté vált napjainkra a nemzetközi topfutball, egy jó Bajnokok Ligája-szereplés pedig rengeteget dobhat egy csapat ázsióján. Ezt láthatjuk most az Ajax esetében is.

Kedden este az Ajax Amszterdam csodálatos játékkal történelmi győzelmet aratott a Santiago Bernabéu-ban, amikor is 4-1-re legyőzte a sorozat háromszoros címvédőjét, a Real Madridot.

Tudtad?
Az Ajax az első olyan csapat, amely a Bajnokok Ligájában képes volt három gólnál többet lőni a Real Madrid otthonában

A spanyol csapat teljes egészében megsemmisült az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott holland riválisával szemben, így hiába aratott 2-1-es győzelmet az odavágón, végül esélyese sem volt a továbbjutásra.

Az biztos, hogy Madridban most lezárult egy sikertelennek aligha nevezhető korszak és Florentino Péreznek el kell gondolkoznia azon, milyen módon kívánja újjá építeni a csapatot.

Bár a hatharom.com blogjában már értekeztünk arról, hogy a sikeres szereplés miatt vélhetően az Ajax csapatát a nyáron szétszedik a topklubok, az biztos, hogy remek időszak következik most a klub életében.

Fotó: AFC Ajax  facebook.com

Már eleve önmagában az hatalmas siker, hogy bejutottak a BL legjobb nyolc csapata közé, de a szakmai sikerek mellé gazdasági pozitívumok is járnak.

Ahogy arra a Portfolio is rámutatott, a kedd esti győzelem után a tőzsdén is jegyzett klub árfolyama 10 százalékot emelkedett, ami nagyon komoly pluszt jelent. Természetesen nem önmagában a kedden este aratott győzelem dobott ekkorát a klubon, viszont a befektetők azt is számításba veszik, hogy a továbbjutással még több bevételhez juthat a csapat, az UEFA-tól kapott prémiumok, a televíziós közvetítésből származó jogdíjak és egyéb meccsbevételekkel együtt.

A mérkőzés után a hollandok vezetőedzője, Erik ten Hag arról beszélt, hogy egy ilyen nagy győzelem után semmiképpen sem szeretne megelégedni azzal, hogy megverték a címvédőt, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél tovább meneteljenek a kiírásban.

Véleményem szerint ez a siker kiváló bizonyítéka az Ajax és a holland futball filozófiájának. Történelme során az Ajax rengeteg trófeát nyert. A pénz és a nagy tornák nehezebbé tették egy kis ország számára, hogy tartani tudja a lépést, ezért is fontos a számunkra ez a siker, de mi ennél is többre vágyunk” – sejtette a holland szakember, hogy idén nagy tervei vannak csapatának.

A játéknap másik találkozóján a Borussia Dortmund a Tottenham Hotspur ellenében pottyant ki a küzdelmekből. A német klub szintén jegyzett a tőzsdén, viszont a BvB árfolyama nyilván esett egy kicsit, de az is igaz, hogy a részvények már február 13-a óta 13 százalékkal csökkentek - avagy az első meccsen elszenvedett 0-3-s zakó óta.


Bár az Ajax legutóbb, amikor megverte a címvédőt a BL-ben, akkor meg is nyerte a sorozatot, a bukiknál továbbra is outsidernek számít az amszterdami alakulat. A bet365-nél már a döntős szereplés is 11-szeres kasszát jelentene.

Mit gondolsz, meddig juthat idén az Ajax a BL-ben?

 

bet365

 

megosztom