Tenisz

Del Potro nyilatkozata után nem kérdés, hogy rámegyünk erre a 3.00-as oddsra

  • Cesc18
megosztom

Bajba kerülhet az argentin klasszis az amerikai Reilly Opelka ellen a Delray Beach-i torna nyolcaddöntőjében.

Négy hónap kihagyás után szerdán győzelemmel tért vissza Juan Martín del Potro. A világranglista-negyedik argentin játékos 1 óra 51 perc játék után 6-3, 7-5 arányban győzte le a japán Yoshihito Nishiokát a Delray Beach-i torna első fordulójában. 

Győzelemmel tért vissza Del Potro. - Fotó: ATP

"Ez kemény első meccs volt, mert Nishioka szívós alapvonal játékos. De a mérkőzés bizonyos pillanatiban sikerült jól játszanom. 

Sokat kell még dolgoznom, mert a második szett végén fáradtnak éreztem a lábaim. 

Nem éreztem magam igazán jól, de azt hiszem ez ilyenkor normális. Időre van szükségem, hogy meglegyen a bizalom a térdemmel és a testemmel." - mondta Del Potro a mérkőzés után. 

Az egyértelmű, hogy az argentin most még félti a térdét, ami az ő rengeteg sérüléssel tarkított karrierjét nézve nem is csoda. Nishioka ellen így is nyerni tudott, a 16 között érkező Reilly Opelka ellen viszont már nem biztos, hogy elég lesz egy nem 100 százalékos teljesítmény. 

A 211 centis amerikai ugyanis bombaformának örvend, múlt héten New Yorkban élete első ATP tornagyőzelmét aratta.

Remekül használta ki a gyors borítást és az öt mérkőzésén összesen 156 (!) ászt ütve érdemelte ki a trófeát. 

Sok ideje nem volt az ünneplésre és pihenésre, azonban most ez sem zavarta, az első körben váratlanul simán, 6-4, 6-0-lal ment tovább Tennys Sandgren ellen. Nagyon érzi a teniszt Opelka, az első szervája gyakorlatilag érinthetetlen, még Delray Beach-en is, ahol azért lassabb a borítás, mint New Yorkban volt. 

Úgy véljük, hogy nem reális a bukik szorzója és ennél jóval több esélye van az amerikainak a továbbjutásra. Del Potrónak még időre van szüksége, amíg újra megszerzi a meccsrutint és teljesen terhelni meri a térdét. Opelka személyében egy bombaformában ütő ellenfél áll majd vele szemben, aki egy tornagyőzelem után underdogként nagyon nyugodtan játszhat. 

Juan Martín del Potro-Reilly Opelka
hatharom.com
Opelka jut tovább
3.00 @    
Fogadási határidő: péntek, 02:00
bet365
megosztom