Tenisz

Erős fogadással támadunk a budapesti tenisztornán

  • Cesc18
megosztom

Bondár Anna boríthatja a papírformát a román Sorana Cirstea ellen a budapesti tenisztorna első körében.

A héten Dubai mellett Budapesten is WTA-versenyt rendeznek, kedden pedig a magyarok közül többek között Bondár Anna is pályára lép a BOK csarnokban. 

Jó formában várja a budapesti tornát Bondár Anna. - Fotó: MTI

Bondár kitűnően indította a 2019-es évet, hiszen két amerikai salakos ITF-versenyen is döntőbe jutott, Daytona Beachen pedig be is húzta a trófeát, mind egyéniben, mind párosban. Ezt követően a Fed Kupában volt érdekelt, ahol szintén nagyszerűen helytállt. Legyőzte Dalila Jakupovicot és ezzel megszerezte pályafutása első top 100-as skalpját, majd nem járt messze attól, hogy Johanna Konta ellen is borítsa a papírformát. 

Még úgy is hatalmas fegyvertény, hogy döntő szett tie-breakre tudta kényszeríteni az egykori top 5-ös britet, hogy Konta manapság nincs csúcsformában. 

Sikeres Fed Kupa-szereplést tudhat maga mögött Bondár és az egész magyar csapat, ami jó önbizalmat adhatott mindenkinek a honi tenisztorna előtt. 

Nem kaptak könnyű ellenfeleket a magyar lányok, de talán Bondárnak van a legjobb esélye a továbbjutásra Sorana Cirstea ellen. A román teniszező ugyanis kifejezetten gyenge formának örvend és immáron már a top 100-ból is kicsúszott. 

Cirstea legutóbb Dohában játszott, ahol a selejtező első körében 1.05-ös favoritként sikerült kikapnia a világranglistán 600-on kívül rangsorolt Shuko Aoyama ellen. Keleti szomszédunknak előtte az Australian Openen sem jött ki a lépés, hiszen akkor meg Rebbeca Peterson intézte el két szettben. 

A románnak ez a fedett pályás budapesti torna sem nagyon nőhetett a szívéhez az elmúlt években, hiszen tavaly és tavaly előtt is rögtön a nyitókörben búcsúzott, méghozzá úgy, hogy őt tartották a fogadóirodák az esélyesebbnek. 

Cirstea az elmúlt nyolc fedett pályás WTA-versenyén hétszer az első körben búcsúzott és ebből hatszor ő számított favoritnak. 

Ez egy fogható meccs lesz Bondár számára, aki a közönség támogatásával képes is lehet legyőzni Cirsteát, aki ilyen körülmények között a legsebezhetőbb. 

Nem értékelték túl a fogadóirodák a románt, de így is 2.00 feletti oddson fogadhatunk a magyar továbbjutására. 

Sorana Cirstea-Bondár Anna
hatharom.com
Bondár jut tovább
2.35 @    
Fogadási határidő: kedd, 14:45
unibet
megosztom