Darts

Kezdődik a Premier League - mindenki Van Gerwen ellen!

megosztom

17 héten át ismét beköltözik a darts a sportág rajongóinak életébe, hiszen február 7-én, csütörtökön Newcastle-ben elrajtol a 2019-es Unibet Premier League-szezon, amit a Sport TV jóvoltából idén is magyar nyelven követhetünk végig.

A mérkőzések az Unibet TV-nek köszönhetően mobilról és táblagépről is élőben nézhetőek!

Tavaly a PDC komoly vérfrissítést eszközölt a mezőnyön, ugyanis négy újonc játékos is meghívást kapott, kiszorítva olyan kipróbált dartsosokat, mint James Wade, Adrian Lewis vagy éppen Dave Chisnall. Persze erre lehetett számítani, hiszen az említett urak nem nyújtottak olyan teljesítményt, amivel kiérdemelték volna az indulás jogát. Az idei 10 fős mezőny összeállítása talán még nagyobb fejtörést okozott a PDC-nek, és a kihirdetett névsor után akadtak is elégedetlenkedők. 

Például az a Simon Whitlock, aki a világranglista legjobb 10 játékosa közül egyedüliként nem kapott meghívást a sorozatba, helyette inkább a 2020-as világbajnokság után visszavonuló Raymond van Barneveldnek adták az egyik szabadkártyát. Valahol érthető Whitlock "felháborodása", viszont azt is tudni kell, hogy a top 4-et leszámítva senkinek nincs bérelt helye.

A PDC és a Sky Sports közösen dönt arról, hogy kiknek adják a szabadkártyákat.

Barney mellett a világbajnoki döntős Michael Smith, a Grand Slam of Darts-címvédő Gerwyn Price, az Eb- és World Series-címvédő Wade, a 2018-as World Matchplay-döntős Mensur Suljovic és a Players Championship Finals-címvédő Daryl Gurney kapott még meghívást. 

A szabadkártyások mellett Michael van Gerwent, Rob Crosst és Peter Wrightot láthatjuk még hétről hétre. Aki számolta, annak feltűnhetett, hogy ez bizony csak 9 név. Gary Anderson ugyanis hátproblémái miatt visszalépett a sorozattól, újabb fejtörést okozva ezzel a PDC-nek. Barry Hearnék úgy döntöttek, hogy a távol maradó skót klasszist az első ligakör minden fordulójában egy újonc helyettesít majd. 

Ez egy teljesen váratlan húzás a PDC-től, ilyenre korábban a Premier League történetében még nem volt példa. A kiválasztott játékosok névsora is érdekes, hiszen Whitlock, Lewis vagy éppen Chisnall itt sem került képbe. Helyettük inkább fiatal, feltörekvő vagy éppen egy hazai játékos kapott meghívást. 


Ami a végső győztes esélyeit illeti, természetesen a fogadóirodáknál Van Gerwen a topfavorit, akit Anderson hiányában a tavalyi döntős Smith, Cross és Wright követ. Erre a négyesre talán Gurney a legveszélyesebb, de Suljovic vagy Wade is odaérhet. 

Premier League Darts 2019
   
Michael van Gerwen 1.53
Michael Smith 7.50
Rob Cross 10.00
Peter Wright 10.00
Mensur Suljovic 17.00
James Wade 26.00
Daryl Gurney 34.00
Raymond van Barneveld 41.00
Gerwyn Price 51.00

A végső győztes oddsokban nagy értéket nem látunk. Van Gerwen ellen fogadni elég rizikós, ugyanakkor 1.53-ért több hónapra lekötni a pénzünket sincs értelme, főleg úgy, hogy a végén egyenes kiesés rendszerben dől el a bajnok kiléte. 

A világelső holland egyébként évek óta uralja a PL-t. A 2013-as debütálása óta a döntőnél lejjebb soha nem adta, az elmúlt három kiírásban pedig nem talált legyőzőre. 

Az Unibetnél fogadhatunk arra is, hogy például ki végez az első ligakör végén, tehát ki áll majd az utolsó helyen 9 fordulót követően. Itt leginkább két név jöhet szóba, Price-é és Barney-é. A walesinek tavaly újoncként nagyon nem ment, meglátjuk, hogy idén rutinosabban, hogyan tudja menedzselni ezt az egészet. Tudása megvan ahhoz, hogy felvegye a kesztyűt a legjobbakkal. 

Minden torna előtt felvetődik, hogy lesz-e 9 nyilas? Az Unibet kínálatában erre vonatkozóan is találunk oddsokat.

unibet

 

megosztom