Tenisz

13-szoros pénzt érő fogadásunk van az Osaka-Kvitova döntőre - napi tippek az Australian Openre

megosztom

Hatalmasat kaszálhatunk, ha a női Australian Open-döntő szuper tie-breakben ér véget.

A hétvége a döntőkről szól Melbourne-ben, szombaton magyar idő szerint 9:30-tól a hölgyeké a főszerep. Egészen pontosan a japán Naomi Osakáé és a cseh Petra Kvitováé. Két korábbi Grand Slam-bajnok feszül egymásnak, azonban amíg a kétszeres wimbledoni győztes Kvitova a rutint képviseli, addig a tavalyi US Open-trófeát besöprő Osaka a fiatalságot. 

Amellett, hogy mindketten első Australian Open-címükre hajtanak, a győztes pluszba még a világelsőséget is megszerzi. Ennél tehát nemigen lehetne nagyobb a tét egy Grand Slam-döntőben. 

Osaka sorozatban másodszor jutott játszik Grand Slam-tornán döntőt. - Fotó: WTA

Kettejük közül Osaka vette nehezebben az akadályokat, hiszen amíg Kvitova szettveszteség nélkül tudta le a hat mérkőzését, addig a japán tehetség háromszor is döntő szettre kényszerült. A legrosszabbul a nyolcaddöntőben Su-Wei Hsieh ellen állt, ahol nem csak 5-7, 1-4-es hátrányba került, de fejben is úgy tűnt, mint aki elengedte. Aztán csak összekapta magát és végül bedarálta a tajvani lányt. 

Kvitova nem élt meg ilyen hullámzásokat, gyakorlatilag az elődöntőig érinthetetlen volt. Ott Danielle Collins ellen kicsit idegesen kezdett, de a szoros első játszma után egy 6-0-lal zárta le a meccset. 

Összességében mindketten nagyon magas színvonalon játszottak a döntőig vezető úton, talán Osakának jutottak a kellemetlenebb, nagyobb tapasztalattal rendelkező játékosok. 

Fogadás a győztesre    
Naomi Osaka Petra Kvitova
2.10 1.72
Fogadási határidő: szombat, 9:30

Hiába vette könnyebben az akadályokat Kvitova, a fogadóirodáknál csak egy hajszállal esélyesebb a trófeára, mint Osaka. Nem véletlenül, hiszen messze a japán lány lesz a legkomolyabb erőfelmérő a cseh klasszisnak. 

Hatalmas fegyvertény Osakától, hogy a tavalyi US Open-győzelme után rögtön a következő Grand Slam-versenyen is döntőbe tudott jutni. El tudta viselni a nyomást és a körülötte lévő média felhajtást is. Ennyire fiatalon ez nagyon ritka és hatalmas mentális erőről tesz tanúbizonyságot. 

Ez tényleg egy ki-ki döntő, hiszen még a játékfelfogásuk is azonos, mindketten erőteniszt játszanak és akkor érzik komfortosan magukat a pályán, ha ők dominálnak. 

Nem találkoztak még egymással korábban, így semmi kiindulási alapunk nincs.
 

Mire fogadjunk?


Fogadás szempontjából nehéz ennél nehezebb döntőt elképzelni. Az over adná magát, de láthattuk tavaly a US Openen, hogy a szintén erőteniszt játszó Medison Keys-t és Serenát hogyan mosta le a pályáról Osaka. Ettől függetlenül erre most kevesebb esélyt látunk, mert Kvitova balkezes adogatásában hatalmas potenciál van. 

Egy ilyen nehezen tippelhető meccsre be lehet vállalni egy-egy rizikósabb tippet. Például, hogy lesz tie-break (@3.40) vagy éppen, hogy a meccs szuper tie-breakben ér véget (@13.00). Utóbbiban különösen látunk fantáziát, hiszen dukálna ehhez a döntőhöz egy kiélezett végjáték. Illetve a világelsőséggel megspékelt tét miatt nem is lesz ezt olyan egyszerű befejeznie egyik lánynak sem. 
 

Tippötletek: 

  • Tie-break a mérkőzésen - Igen @ 3.40    
  • Leghosszabb kimenetel a döntő szettben - Igen @ 13.50    
bet365

 

megosztom