NFL

Erre a két tippre esküszünk a Pats és a Saints meccsein

megosztom

Vasárnap a Patriots és a Chargers, illetve a Saints és az Eagles néz farkasszemet egymással az NFL rájátszásában.

New England Patriots-Los Angeles Chargers

Egy kiegyensúlyozott Chargers egy magához képes bukdácsoló Patriots ellen. Első ránézésre így lehetne felvezetni ezt a meccset, de ha mélyebbre megyünk, hamar rájövünk, hogy ez az a meccs, ahol tényleg bármi megtörténhet.

A Patriotsnak támadásban nagyon nehéz dolga lesz, ugyanis komoly matchup edge nem segíti őket. James White az egyetlen játékos, akire nem igazán van válasza a Chargersnek, így ő jó meccset hozhat Brady rövid passzaiból, a többi poszton viszont hemzsegnek a kérdőjelek. Edelmant a liga egyik legjobb slot CB-je őrzi majd Desmond King személyében, Gronkowskira Derwin James is figyel majd, mélységi elkapó pedig nincs. A mélységi elkapó hiánya talán nem is akkora probléma most, mint sokan hiszik, ugyanis a Bosa-Ingram páros nagy nyomást fog helyezni Bradyre, így muszáj lesz gyorsan szabadulnia a labdáktól. Ebben a már említett White lehet a legnagyobb segítség számára, illetve Edelman felé mehetnek még néhány yardos passzok. Sony Michel adhat valamiféle alapot a támadásoknak, de nagy meccset tőle sem várunk, hiszen ha a mélységi passzoktól nem kell annyira tartania a Chargersnek, akkor több játékost küldenek majd a boxba, hogy Michel futásait limitálni tudják.

A másik oldalon más okokból, de ugyanez az okfejtés vége. Az állva maradt csapatok közül (de még liga szinten is) a Patriots három CB-je a legjobb emberezéses védekezésben, így a két Williams és Keenan Allen is nehezen fogja tisztára játszani magát, Rivers pedig az állva maradt irányítók közül majdnem a leggyengébb emberezéses védekezés ellen (10 TD mellett 6 labdaeladás). Adja magát a futójáték erőltetése Gordonnal és Ekelerrel, mivel futás ellen nem acélos a Pats védelme, viszont itt is az a helyzet áll elő, hogy ha a CB-k megoldják az elkapók semlegesítését, akkor Belichick több játékost rakhat a box-ba a futások megállítása és Hunter Henry TE levédekezése érdekében, aki kérdéses, hogy milyen formában tér vissza a térdszalagszakadása után. Belichick amúgy is arról híres, hogy az ellenfél támadósorának leghatékonyabb fegyverét igyekszik megölni, így véleményünk szerint a futásokra nagyon készülnek majd és rákényszerítik Riverst, hogy a jól emberező CB-k ellen kaparja ki maguknak a gesztenyét.

New Orleans Saints-Philadelphia Eagles

A főcsoport-elődöntők utolsó találkozója egy visszavágó lesz, hiszen a két csapat november közepén ugyanígy New Orleansban egyszer már összecsapott, és akkor a Saints demoralizáló, 48-7-es verést osztott ki a regnáló bajnoknak. Aki most legyintene, és azt mondaná, hogy ez sima Saints, azt óva intjük ettől.

A következő okok miatt ugyanis korántsem lesz olyan lefutott a meccs, mint novemberben: 1. Nick Foles jobban gardírozza a csapatot, mint tette azt Wentz a szezon során és ezen a héten nem egy elit passzvédekezés ellen kell majd játszania (a Saints passz elleni védekezése a liga utolsó harmadában tanyázott az alapszakasz végén, míg a Bearsé top 5-ben volt).

2. Jason Kelce az Eagles centere és egyben az O-Line legjobb embere most egészséges, így stabilitást tud adni a falnak, nem úgy, mint novemberben, amikor a meccs elején kidőlt és nagyrészt emiatt összeomlott a támadójáték.

3. Jordan Hicks az Eagles legjobb LB-e és egyben a védelem vezére most szintén bevethető lesz. Az ő hiányában Ingram és Kamara azt csináltak a pályán, amit akartak. Ezúttal ha nem is teljesen, de legalább részben limitálva lesznek.

4. Darren Sproles játéka. A veterán játékos sérüléséből visszatérve egyre hasznosabb kiegészítő embere a csapatnak és egy olyan biztonsági célpontot jelent Folesnak, amilyennel Wentz nem rendelkezett.

Ezen okok miatt lesz izgalom a meccsben, az azonban egyértelmű, hogy a Drew Brees vezette passzjátékra nem lesz ellenszere a megtizedelt secondarynek. Főként Micheal Thomas semlegesítését nem látjuk megoldottnak és ha belegondolunk abba, hogy a Mitch Trubisky - Allen Robinson páros 10 sikeres játékból 143 yardot hozott össze ellenük, akkor a hideg is kiráz minket annak kapcsán, hogy Brees és Thomas mire lehetnek képesek. Ráadásul az O-Line is egészséges Brees előtt, így a pass rush-tól sem kell komolyan tartania. Arra tehát jó lehet az Eagles, hogy megnehezítse a Saints továbbjutását, de ezúttal nem látjuk a potenciált a bajnokban, hogy a továbbjutást is megcsípjék.

hatharom.com
New England Patriots-Los Angeles Chargers Csapat mezőnygóljai - NE 1.5 felett
New Orleans Saints-Philadelphia Eagles Játékos összes elkapása: Darren Sproles 2.5 felett
2.60 @    
Fogadási határidő: vasárnap, 19:05
bet365
megosztom