Magyar kosárlabda

Ezt a meccset már nem hibázhatja el az Alba

megosztom

Rangadót rendeznek szombaton a férfi kosárlabda NB I-ben, az Alba Fehérvár a Körmendet fogadja.

Ezt a meccset már nem hibázhatja el az Alba. - Fotó: Facebook

Noha a Körmend a forduló előtt kilenc hellyel előzi meg a székesfehérvári csapatot, a formák és az őszi meccs - 83-65-re- nyert a vasi alakulat - alapján a vendégek felé billen a mérleg nyelve, mi mégis a hazaiakra fogadunk.

Fogadás a győztesre -   
Alba Fehérvár Körmend
1.90 1.76

Ez az a meccs ugyanis, amit már tényleg nem hibázhat el az Alba, főleg úgy nem, hogy a szombati találkozót követően könnyebb és hozható - KTE, Jászberény, TF, Szedeák - mérkőzések következnek számára. És tudjuk nagyon jól, hogy egy rangadón elért siker mekkora önbizalmat adhat a csapatnak a folytatásra.

Igaz, az európai kupaporondon jól teljesít az egy hónapja edzőt cserélt - Dzunic helyét Ramirez vette át - Fehérvár, szerdán 23 pontos (!) győzelmet aratott az izraeli Ness Ziona otthonában, így átvette a vezetést a FIBA Europe Cup második csoportkörének J jelű négyesében féltávnál. 

A sikert pedig úgy érte el a fehérvári gárda, hogy a csapat amerikai irányítója, Cartwright nem játszott, szombaton viszont ott lehet a parketten, vagyis mindenkit be tud vetni Ramirez mester a Körmend ellen.

bet365

Ami a vendégeket illeti, a Körmend remek szezont fut, 11 győzelem mellett mindössze három vereséget számlál a bajnokságban, így második a táblázaton. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a vasiak az eddigi hat idegenbeli meccsükön szenvedték el vereségeiket, méghozzá a DEAC, Pécs, Szolnok otthonában.

Az év végi, zalaegerszegi sikert leszámítva házon kívül nem tudott úgy dominálni a Körmend, mint ahogy hazai pályán szokott, mindezt a múlt heti bajnokija után a csapat mestere, Zollner ki is emelte, aki egyébként nagyon nehéz mérkőzésre számít szombaton.

Az Alba ugyanakkor Ramirezzel meccsről meccsre jobb és stabilabb teljesítményt nyújt, játsszon akárhol, így pedig összességében nem lepődnénk meg azon, ha a papíron erősebb fehérvári csapat megismételne hétközi produkcióját és legyőzné a Körmendet hazai pályán.

Alba Fehérvár-Körmend
hatharom.com
Alba Fehérvár
1.90 @    
Tét: 4/10
Fogadási határidő: szombat, 18:00
megosztom