Australian Open

Ennyi esélyt adnak az irodák Fucsovicsnak és Babosnak

megosztom

Mindkét magyarnak reális esélye van a továbbjutásra a hétfőn kezdődő Australian Open első fordulójából.

Hétfőn elrajtol a 2019-es Australian Open és ismét abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két magyarért is szoríthatunk. Az első körben Fucsovics Márton favoritként várja az Albert Ramos-Vinolas elleni fellépést, míg Babos Tímeát underdognak hozták ki a fogadóirodák. 

Fucsovics favoritként várja a nyitómeccsét Melbourne-ben. - Fotó: ATP

A két magyar közül Fucsovics várhatja jobb szájízzel az év első Grand Slam megmérettetését. A nyíregyházi játékos a tavalyi kiváló éve után a 2019-et is jól indította, hiszen Dohában és Sydney-ben egyaránt meccset tudott nyerni, előbbi tornán ráadásul hatalmas csatára kényszerítette a világelső Novak Djokovicsot. 

Marci úgy térhet vissza Melbourne-be, hogy egyrészről tavalyról ide kötődik az eddigi legjobb major szereplése - egy éve három mérkőzést nyert és a nyolcaddöntőig menetelt -, másrészről jelenleg karriercsúcsot jelentő 35. helyen áll a világranglistán. 

A sorsolással nem lehet elégedetlen Fucsovics, hiszen bár Albert Ramos-Vinolas nem egy rossz név a szakmában, de kemény pályán nem különösebben tényező. És még inkább bizakodásra adhat okot, hogy tavaly a spanyol kedvenc borításán, salakon sem tudta legyőzni a magyart. Sőt, mindössze három játékot nyert...

Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton Albert Ramos-Vinolas
1.22 4.33

Nem olyan meglepő tehát, hogy a fogadóirodák masszív favoritnak hozták ki Fucsovicsot. Legutóbb a tavalyi Roland Garros első körében Vasek Pospisil ellen volt hasonlóan nagy esélyes és akkor azt a meccset 3-0-lal tudta abszolválni. 

Ha most is igazolja a papírformát Marci, akkor a következő körben a Borna Coric-Steve Darcis meccs győztesével találkozik.

Babosnak nem sikerült jól a hangolódás. - Fotó: WTA

Ami Babost illeti, első számú női játékosunknak nem indult a legfényesebben a szezon, hiszen Aucklandben és Hobartban egyaránt két szettben az első körben búcsúzott. Fontos azonban megjegyezni, hogy előbbi tornán például Bianca Vanessa Andreescu személyében egy nagyon jó formában ütő játékos volt az ellenfele. 

Fogadás a győztesre    
Ons Jabeur Babos Tímea
1.44 2.75

Timi sem lehet elégedetlen a sorsolásával, hiszen világranglista 65.-ként megkapta a nála csak 7 hellyel jobban álló Ons Jabeurt. Ugyan a tunéziai lánynak ez élete legjobb ranglistás helyezése, de például az Australian Openen még nem tudott meccset nyerni. 

Kicsit indokolatlannak tűnik Jabeur ilyen mértékű favorizálása az irodák részéről, még ha Babos nem is kezdte csúcsformában a szezont. Viszont tudjuk jól, hogy mekkora küzdő, a tunéziai lány pedig nincs hozzászokva, hogy egy Grand Slam meccsen ő az esélyes. 

 

Te milyen szereplést vársz a magyaroktól Melbourne-ben?

 

megosztom