Darts

Megérheti rizikózni a szőke orosszal

  • Cesc18
megosztom

Lorraine Winstanley tavaly nagy verést kapott Anastasia Dobromyslovától Lakeside-ban, vajon a történelem megismétli önmagát?

Pénteken az uraknál a negyeddöntős összecsapásokkal, míg a hölgyeknél az elődöntős ütközetekkel folytatódik a küzdelem a 2019-es BDO darts-világbajnokságon. Az erősebbik nemnél a Jim Williams-Scott Mitchell derbi viszi a prímet, illetve érdekesnek ígérkezik a kétszeres címvédő Glen Durrant Kyle McKinstry elleni meccse is. Mi most azonban mégis egy női mérkőzésre fókuszálunk, melyen az angol Lorraine Winstanley és az orosz Anastasia Dobromyslova lesz főszerepben. 

Dobromyslova ötödször juthat döntőbe Lakeside-ban. - Fotó: PDC

Akár előrehozott döntőként is beharangozhatjuk ezt a meccset, hiszen az 1. kiemelt találkozik egy háromszoros világbajnokkal. Igazi gigászok harca, még ha Winstanley eddig hosszú pályafutása alatt nem is tudta elhódítani a vb-címet. De kétségkívül egy olyan játékos, aki meghatározó alakja a női mezőnynek. 

Winstanley az első körben veszélyes ellenfelet kapott Casey Gallagher személyében. Elmondása szerint tartott is fiatal honfitársától, és a várakozásoknak megfelelően döntő szettbe torkollott a meccsük. A negyeddöntőben sem volt sokkal könnyebb dolga, hiszen a 10-szeres bajnok Trina Gulliverrel kellett farkasszemet néznie. Ezt a feladatot kettőben megoldotta Winstanley, de azért tegyük hozzá, hogy Gulliver nem hozta a legjobbját. 

Ami Dobromyslovát illeti, az orosz hölgy egyelőre nem sok esélyt adott az ellenfeleinek. Laura Turnert csúnyán lenullázta, majd Aileen de Graafnak két leget engedett.

Egyelőre nagyon meggyőző a háromszoros bajnok formája. A két meccsét egyaránt 80 feletti átlaggal pipálta ki, de ami igazán figyelemre méltó, hogy az első 9 nyíl átlaga 101,46. 

Ezzel a teljesítménnyel nem könnyű konkurálni. Winstanley-nek ráadásul mumusa az orosz Lakeside-ban. Egyéb helyszíneken hiába győzte már le többször is, a világbajnokságon 0-3 a mérlege Dobromyslova ellen. Az egy évvel ezelőtti lakeside-i találkozásuk ráadásul csúnya mészárlásba torkollott, ugyanis az orosz leget sem engedett. 

Ha ennyire most nem is lesz egyoldalú a meccsük, de simán benne van a pakliban, hogy Dobromyslova ismét 2-0-ra nyer. Winstanley-nek nem csak játékban kellene egy lapáttal rápakolnia, de mentálisan is szintet kellene ugrania. 

Ha már Dobromyslova 2-0-s sikerében gondolkozunk, akkor érdemes az Unibetnél megfogadni, ahol 2.25-ért mérik, míg más irodákban 2.10 körül fogadható. 

Lorraine Winstanley-Anastasia Dobromyslova
hatharom.com
Pontos eredmény: Dobromyslova 2-0
2.25 @    
Fogadási határidő: 20:15
unibet

 

megosztom