Darts

Meglepően jó oddsot kapunk arra, hogy a címvédő legalább három meccset nyer

 • Cesc18
megosztom

Az elmúlt két világbajnokságot behúzó Glen Durrantnek nem okozhat gondot, hogy ismét ott legyen a végjátékban.

Szombaton kezdetét veszi a 2019-es BDO darts-világbajnokság, a 42. kiírás legnagyobb kérdése pedig, hogy lesz-e olyan játékos, aki megálljt tud parancsolni Glen Durrantnek? A 48 éves angol dartsos ugyanis tavaly és tavalyelőtt sem talált legyőzőre Lakeside-ban, ha pedig idén is a trófeáig menetel, akkor Eric Bristow után ő lesz a második olyan játékos, akinek zsinórban jön össze a triplázás. 

Glen Durrant harmadik vb-címét készül elhódítani. - Fotó: BDO

Durrant végső győzelmére kínált 2.10 körüli szorzója jelzi, hogy idén is toronymagas favoritnak számít. Ez nem csak az előző két vb-címének szól, hanem a 2018-as formájának is. Sikerült behúznia a BDO három legrangosabb versenyéből kettőt. Júniusban a World Trophy-t nyerte meg, míg decemberben a Finder Masterst. De láthattuk a Grand Slam of Darts-on is, ahol a PDC menőivel vette fel a versenyt. Durrant jelenleg vitathatatlanul a BDO-s mezőny legerősebb játékosa. 

Ami a sorsolását illeti, elsőre trükkösnek tűnt, ám miután Adam Smith-Neale november végén csúnya lábtörést szenvedett, így a 25 éves angol tehetséget kivehetjük az esélyesek közül. Pedig Smith-Neale titkos esélyese volt a tornának, hiszen a World Masters döntőjében nagy meglepetésre éppen Durrant skalpját vadászta le. Jelenleg viszont az is bravúr lesz tőle, ha színpadra tud lépni.

Durrantre így könnyű első körös menet vár, majd a második kanyarban a Ross Montgomery-Scott Baker győztesével találkozik. Utóbbi van jobb formában, de a világbajnokságon nincs túl nagy rutinja és egyelőre nincs is azon a szinten még, hogy a címvédőre nagy veszélyt jelentsen.

A negyeddöntőben a Gary Robson, Andy Hamilton, Chris Landman, Kyle McKinstry kvartettből kap majd ellenfelet. Előbbi közülük a legmagasabban jegyzett, de tőle kell talán a legkevésbé tartania Durrantnek. A tavalyi vb-n az első körben találkoztak és Duzza 3-0-lal intézte el, majd az év során további kétszer győzte le. Hamilton inkább csak a neve miatt érdekes, nem gondoljuk, hogy egy a PDC-ben már nem versenyképes játékos komoly kihívója tudna lenni egy olyan játékosnak, akit viszont már mindenki a profik között szeretne látni. Landman és McKinstry egyaránt a sötét lovak táborát erősítik. Utóbbi lehet a veszélyesebb, aki 2018-ban jegyzett egy-két figyelemfelkeltő győzelmet. A vb-n viszont kevés a rutinja és egyelőre tudásban is elmarad a kétszeres címvédőtől. 

Durrant elődöntőbe jutására 1.57-es szorzót kapunk, ami jónak mondható, hiszen valószínűleg, ha végig nyeretjük a legjobb négyig, akkor sem lesz meg az 1.50. Tavaly és tavalyelőtt nagyjából 1.45-re és 1.40-re jöttek ki az oddsok, ha az első három meccsén nyerettük. A várható ellenfelei ellen most sem fognak 1.10-1.15-nél magasabb oddsokat adni rá. Szóval ez az 1.57 +EV-s fogadás. 

Durrant egyébként a 3. negyedben kapott helyet, csak a bet365 kínálatában elírták, de hogy mindenki megtalálja, ezért alább mi is az iroda által megadottat tüntetjük fel. 

BDO Világbajnokság 2019
hatharom.com
4. negyed nyertese: Glen Durrant
1.57@    
Fogadási határidő: szombat, 14:00
bet365

 

 • Pro
  MoneyMaker
  2019. január 4., Péntek 09:35

  BDO Darts | World Championship 2019

  2019. január 5., Szombat 14:00
  • Ország:Anglia
  • Fogadás típusa:Specális
  • Tipp:To Win Quarter: 4th - Glen Durrant
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.57
  • Eddig éri meg:1.5
  • Tét:7
  • INDOKLÁS:

   Durrant kétszeres címvédőként várja a 2019-es BDO darts-vb-t. 2018-ban is nagy formában játszott, így ezúttal is ő az a játékos akit le kell győznie annak, aki a trófeára pályázik. Durrant az elődöntőig nem találkozik a legnagyobb kihívói közül senkivel sem. Néhány sötét lovat találunk az ágán, de Durrant náluk sokkal komolyabb rutinnal és tudással rendelkezik. Úgy vélem ez az 1.57 jó értéket tartogat, hiszen az elmúlt években keményebb sorsolásai voltak és akkor is csak 1.45 és 1.40-es oddsok jöttek volna össze. Most sem gondolom, hogy 1.10-1.15-nél többet adnak majd rá bárkivel is találkozzon. Nagyjából tehát az elődöntőig most is 1.35-1.40 körül jönnek ki, ha végig nyeretjük.

  • Eredmény:

   Glenn Durrant

  • kimenetel
   Nyereség
  • 3.99
megosztom