Skót foci

Rekordot dönt a Rangers-Celtic, mutatjuk a tippjeinket

megosztom

Steven Gerrard vezetésével a Rangers egyre magasabb szintre jut, de az ősi rivális Celticet még nem sikerült legyőzni. Szombaton sikerül?

SNS Group

Nagyon sokat kell visszalapoznunk a két csapat egymás elleni eredményeiben ahhoz, hogy rábukkanjunk az utolsó Rangers-sikerre az Old Firmen. A kékek 16 mérkőzéssel ezelőtt, még 2012-ben tudták legyőzni a Keltákat a bajnokságban, azóta pedig néhány kósza döntetlen mellett csakis Celic-sikereket hozott a világ egyik legnívósabb párosítása.

Persze a Rangers kizárása, majd újjáépítése miatt sokáig nem is lehetett egy lapon említeni a két glasgow-i klubot, azonban mióta Steven Gerrard vette át a Rangers irányítását, az Ibrox stadionban egyre bizakodóbb a hangulat.

[2784086] 2018-12-29 13:30:00 Rangers - Celticx;5

Merthogy a Rangers az idei Premiershipben már valóban az első számú kihívója lett a Celticnek, olyannyira, hogy egy szombati győzelemmel pontszámban be is érhetné a listavezető címvédőt.

Persze ez azért a bravúr kategóriába tartozna, hiszen hazai közönség ide vagy oda, a bukiknál egyértelműen Brendan Rodgers fiai számítanak esélyesebbnek.

1x2     
Rangers Döntetlen Celtic
3.75 3.60 1.95

Pár nappal ezelőtt a Boxing Dayen mindkét csapat igen izgalmas meccset játszott, ám amíg a Rangers a hajrában bukta el a győzelmet a Hibernian ellem, addig a Celtic éppen az utolsó percekben fordította a maga javára a meccset az Aberdeennel szemben. A találkozó hőse a három gólig jutó Scott Sinclair volt, akinek góljára 3.20-as szorzón fogadhatunk a bet365-nél.

 

Mire érdemes fogadni?

Az biztos, hogy óriási a várakozás a mérkőzéssel kapcsolatban, ami jól mutat, hogy a Ladbrokes fogadóiroda közlése szerint a mérkőzésre forgalma skót rekordot állít be.

A várakozások szerint több, mint 10 millió font tét érkezik majd be a mérkőzésre, ezzel pedig ez lesz minden idők legfogadottabb meccse a skót futballnak.

Az iroda közlése szerint a tétek nagyon szerteágazó kimenetelekre érkeznek, de a legnagyobb egyösszegű fogadás a Rangers sikerére ment fel, egy fogadó 15 ezer fontot pakolt a hazaira.

Az biztos, hogy a hagyományokhoz híven egy rendkívül paprikás, feszült hangulatú meccsre van kilátás, így a lapokra érdemes lehet fogadni. A bukiknál +/-5.5 körül van az egál határ, ami azért elég magas, viszont egy ilyen meccsen erre a piacra undert rakni elég bátor vállalás.

A Gerrard nevével fémjelzett Rangersre elsősorban a kemény meló, mintsem a látványos játék a jellemző. A komolyabb meccseken elég sok az underes végeredmény a Rangersnek, szeptemberben például fordított felállásban mindössze 1 gólt hozott az összecsapás.

A minőségibb keret egyértelműen a Celticnek van, így a Rangersnek nagyon taktikusan és lelkesen kell futballoznia. Sok taktikai faultra és kemény védekezésre számítunk a hazaiaktól, így ebben az irányban gondolkozunk a tippeket illetően is.

 

  • Rangers kap több lapot@1.82   
     
  • Gólok száma 2.75 gól alatt@1.64    

 

Ti hogy látjátok, bejöhetnek ezek a tippek?

 

 

 

267660
[2784086] 2018-12-29 13:30:00 Rangers - Celticx;
megosztom