Tipp

Ha van játékos, akivel most gólt kell lövetni, az ő!

  • varin
megosztom

Kemar Roofe egymaga repíti a Leeds Unitedet a Premier League felé.

Zsinórban hét győzelemnél tart a Leeds United, amely ha így folytatja, sok-sok hányattatott év után visszatérhet a Premier League-be. Marcelo Bielsa csapatát nem alkotják hatalmas sztárok, de úgy tűnik, az Elland Roadon kiváló most a csapategység és a szurkolók is támogatják a csapatot, ráadásul Kemar Roofe személyében egy ügyeletes hős is előlépett.

A 25 éves támadó az idényt is remekül kezdte, az első öt találkozóján 4+2-es mutatóval állt, ám egy csúnya lábsérülés hetekig partvonalon túlra küldte. A jobb szélsőként is alkalmazható angol játékos visszatérése azonban zökkenőmentesre sikeredett, hiszen október vége óta 12 mérkőzésen 9 alkalommal is betalált. Noha a Championship gólkirályi címére akadnak most erőteljesebb pályázók is, mint Roofe, önbizalom terén ha valaki nem áll rosszul, az a Leeds United játékosa.

Góljai ugyanis mindig a legjobbkor érkeztek, csak az ő találatainak köszönhetően közel 20 egységgel van több most a Leeds "számláján", mint nélküle.

A fontos gólok szerzője az utóbbi hetekben a maximumra járatta a formáját, hiszen a 21. játéknapon egymaga fordított a QPR ellen, a 23. fordulóban a Villa otthonában az ő találatával tudtak 0-2-ről fordítani a 95. percben, majd az előző körben hiába vezetett a 93. percig 2-1-re a Blackburn az Elland Roadon, érkezett Roofe és egy duplával otthon tartotta a három pontot.

A United vendége az idegenben nem túl acélos Hull City lesz, amely 12 meccsen eddig 20 találatot szedett be otthonától távol, amelynél csak hét csapat "büszkélkedhet" rosszabb mutatóval. A Tigrisek ugyan jó formában vannak, hiszen öt idegenbeli meccs óta veretlenek, ám gólt, gólokat rendre beszednek, ráadásul a Leedset kár is lenne hasonlítani egy QPR-hez, Boltonhoz vagy Millwallhoz.

Nem fog örökké tartani a Leeds mákszériája, két ilyen meccs után "jár" már nekik a pofon, de a Hull azért nem a legkomolyabb rivális, akivel találkozhatnak. Roofe-nak és a Unitednek most minden befelé pattan, ez pedig reméljük, kitart hétvégére is.

hatharom.com
Kemar Roofe gólt szerez
bet365 @2.20
[2791616] 2018-12-29 16:00:00 Leeds United - Hull Cityx;
megosztom