NBA

A Bostonnal profitálnánk karácsony napján

megosztom

Az NBA Christmas Day idén is parázs meccsekkel vár minket. Ezt a párharcot szerencsére a tévében is megcsodálhatjuk.

A keddi nap egyik legizgalmasabbnak ígérkező párharca a Boston-Philadelphia, ami a tavalyi szezon főcsoport-elődöntőjének visszavágója. A csapatok magyar idő szerint 23:30-kor feszülnek egymásnak a TD Gardenben – lássuk, mire számíthatunk.

fotó: nba.com

A Celtics a szezon első egymás ellenijét 105-87-re behúzta Bostonban. Ne feledjük azonban, hogy az még az idény egyik legnagyobb fogása előtt volt, hiszen a Philly azóta megszerezte Jimmy Butlert a Minnesotától, így összeállt az új nagy hármas. A fiatal tehetségekkel tűzdelt 76ers-be nagyon kellett egy tapasztaltabb játékos és a Butler-Embiid-Simmons hármas az NBA egyik legfélelmetesebb triójává kezd válni. Jól mutatja ezt, hogy legutóbb, az idén a legjobb győzelmi aránnyal rendelkező Toronto Raptorst verték.

Fogadás a győztesre     
Philadelphia 76ers Boston Celtics
2.56 1.58
Fogadási határidő: 23:35

A vendégek mestere, Brett Brown el is érte néhány kritikus szemöldökvonását, hiszen nem rég azt nyilatkozta, hogy szerinte övék a liga legjobb kezdőötöse. Nos ez erősen vitatható, de tény, hogy mindenképp főcsoport-döntő esélyes csapatról beszélünk.

Fontosabb trendek:

  • a 76ers 2-9 az utóbbi 11 idegenbeli meccsén olyan csapatok ellen, akiknek jobb, mint 0.600-os hazai győzelmi mutatójuk van
  • a 76ers 1-4 ATS az utóbbi 5 keddi meccsén
  • a Celtics 7-1 ATS az utóbbi nyolc olyan meccsén, amit győzelem után játszott
  • a Celtics 7-1 ATS egy nap pihenő után
NBA karácsonyi menü   
  1 2

New York Knicks- Milwaukee Bucks

5.00 1.19

Oklahoma City Thunder-Houston Rockets

1.95 1.86

Philadelphia 76ers-Boston Celtics

2.56 1.58

Los Angeles Lakers-Golden State Warriors

4.20 1.25

Portland Trailblazers-Utah Jazz

3.10 1.40

A bostoniak is szépen haladnak a rájátszás felé, a kezdeti nehézségeken átlendültek és a tavaly is jellemző, hihetetlen csapatmunka újfent előtérbe került. Két vereséget követően tartottak pár értekezletet, aminek meg is lett a hatása, hiszen vasárnap a Charlotte Hornets-et 109-103-re sikerült verniük.

Bár a Phila jelenleg jobb kosárlabdát játszik karácsonyi ellenfelénél, a túráin ezt mégsem sikerül mindig bemutatnia. Szerencséjére a Celtics is meglehetősen hektikus otthon, de azért így is pozitív mutatókkal rendelkezik. Nem beszélve arról, hogy az utóbbi 10 egymás elleniből 8-at behúzott, és a legutóbbi 6-ból 5 alkalommal a spreadet is coverelte. A line-t 4.5-en húzták meg a bukik, szerintünk azonban lehet, hogy csak az utolsó néhány posession által dől el a meccs, így csak sima hazait húzunk.

  • Tipp: Celtics nyer @1.58    

Kedvcsinálóként pedig íme egy kis történelmi visszatekintés a csapatok rivalizálásról:

megosztom