Tenisz

Ők okozták az idei Grand Slamek legnagyobb meglepetéseit

  • Cesc18
megosztom

Íme szubjektív válogatásunk, melyben öt olyan mérkőzésre tekintünk vissza, ahol kőkeményen borult a papírforma.

John Millman - Roger Federer 3-6, 7-5, 7-6, 7-6

A 2018-as tenisz szezon egyik legnagyobb meglepetését kétségkívül az ausztrál John Millman szállította. New Yorkban a US Openen életében először jutott el a legjobb 16-ig egy Grand Slam-tornán, és ha már ott volt, akkor be is gyűjtötte Roger Federer skalpját. 

Pedig a mérkőzést jól kezdte a svájci legenda, hiszen 6-3-ra húzta az elsőt és a másodikban is brékelőnnyel vezetett. Ezt az előnyt azonban nem sikerült megtartania, Millman nagyot harcolt és megfordította a szettet, innentől pedig elkezdett hinni a győzelemben. 

Federer a végére teljesen megfőtt a melegben és két tie-breaket is elbukott az eksztázisban teniszező ausztrál ellen.

Millmanre a mérkőzés előtti percekben 16.59-es oddson lehetett fogadni a    -nél, míg a 3-1-es sikere 46.00-os szorzóval kecsegtetett.  

 

Guido Pella - Marin Cilic 3-6, 4-6, 6-4, 7-6, 7-5

Millman sikerével vetekszik Guido Pella bravúrja. Az argentin teniszező Wimbledonban a második körben döntő szettben búcsúztatta az egyik esélyesnek kikiáltott Marin Cilicet. 

A 3. kiemelt horvát sztár az első két szettet behúzta, tehát semmi jel nem utalt a meglepetésre. Pella azonban nem adta fel, Cilic pedig egyre többet hibázott, aminek a vége egy kínos vereség lett. A dél-amerikai pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, akik pedig megérezték a győzelmét, körülbelül a tétjük 12-szeresét könyvelhették el. 

 

Marco Cecchinato-Novak Djokovic 6-3, 7-6, 1-6, 7-6

A szerb klasszis brutálisan letarolta a nyári és őszi időszakot, pedig a salakszezont egy meglehetősen kellemetlen vereséggel zárta. 

Párizsban a Roland Garros negyeddöntőjében az élete tornáját futó Marco Cecchinatóba Djokovics bicskája is beletört. 

Az olasz az egész tornán nagyon elemében volt és a többször Grand Slam-bajnok belgráditól sem ijedt meg, a mérkőzés elejétől kezdve bátran teniszezett ellene. Még az sem törte meg, amikor 2-0-s szettelőnynél Djokovics 6-1-gyel szépített. 

Cecchinato a negyedik szett rövidítését 13-11-re nyerte és teljesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé.

A bukmékerek olyannyira nem számítottak erre az eredményre, hogy a 3-1 az   nél 25-szörös pénzt fizetett. 

 

Tennys Sandgren-Dominic Thiem 6-2, 4-6, 7-6, 6-7, 6-3

Az amerikai játékos Melbourne-ben mutatott be hasonló menetelést, mint Cecchinato Párizsban. Sandgren három meccset nyert underdogként, majd a nyolcaddöntőben komoly meglepetésre elbúcsúztatta Dominic Thiemet is. 

Sandgren előtte még főtáblán sem járt Grand Slam-tornán, szóval teljesen váratlanul jutott el a legjobb nyolcig. A Thiem elleni meccsénél nagyjából 7-8-szoros oddson lehetett fogadni a továbbjutására. 

 

Kateryna Kozlova-Jelena Ostapenko 7-5, 6-3

A hölgyeknél a szezon egyik meglepetését Kateryna Kozlova szállította, miután a Roland Garros első körében két szettben küldte haza a címvédő Jelena Ostapenko. Kozlovának ez volt az első győzelme Grand Slam-főtáblán, ráadásul a Garros történetében csupán második alkalommal fordult elő, hogy az előző évi bajnok már a főtáblán kikapjon. 

Ostapenko egyáltalán nem tudta kezelni a címvédőként rá nehezedő nyomást. De természetesen ez semmit nem von le Kozlova érdemeiből. 

 

Nálad ki okozta az év meglepetését?

 

megosztom