Darts

Ki nyeri a csúcspárharcot a második kör zárómeccsén? - napi tippek a darts-vb-re

  • Cesc18
megosztom

Egy titkos esélyestől biztosan búcsút intünk pénteken, de vajon Clayton vagy Van den Bergh lesz az a játékos?

Szereted bújni a statisztikákat? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala, amely a honi dartsközösség csúcsa. 

Nyolc hely kiadó még a legjobb 32 között, és ez a nyolc hely gazdára is talál a pénteki játéknap folyamán. Az esti szakasz kifejezetten izgalmasnak ígérkezik, hiszen bemutatkozik Gerwyn Price, illetve Jonny Clayton és Dimitri van den Bergh között egy őrült csata alakulhat ki.

Világbajnokság, 9. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:40 Benito van de Pas-Jim Long 1.18 4.70
14:20 John Henderson-Gabriel Clemens 1.80 2.20
15:00 Steve West-Richard North 1.50 2.60
15:40 Kyle Anderson-Noel Malicdem 1.18 5.00
20:10 Ian White-Devon Petersen 1.16 5.30
20:50 Jelle Klaasen-Keegan Brown 2.30 1.62
21:30 Gerwyn Price-Nathan Aspinall 1.33 3.35
22:10 Jonny Clayton-Dimitri van den Bergh 2.25 1.65

A délután első meccsén a 30. kiemelt Benito van de Pas és a kanadai Jim Long feszül egymásnak, ami talán a nap legérdektelenebb összecsapása. Van de Pas ugyanis nagyon komoly visszaesést mutatott 2018-ban, és a világbajnoki indulását is csak annak köszönheti, hogy még nem csúszott ki a ranglistán a top 32-ből, az idei teljesítményével ugyanis nem tudta volna kvalifikálni magát. Longot már láthattuk az első körben, 3-1-re verte Mickey Mansellt, de túlságosan nem lehet büszke a játékára, hiszen a továbbjutók közül messze a legrosszabb (75.33) körátlagot dobta. De akkor miért is írunk erről a meccsről? Azért, mert fogadás szempontjából viszont van benne fantázia. Van de Pas ugyanis annyira gyenge formában van, hogy Longtól alig kell valamivel acélosabb játék és máris pariban lehet. Az odds viszont briliáns, már egy Long-szett is másfélszeres pénzt fizet az Unibeten

Egy másik holland dartsos, a két éve még elődöntőt játszó Jelle Klaasen is meglehetősen pocsék szezonon van túl, igaz, mentségére legyen szólva, hogy sérüléssel bajlódott. Nagy kérdés, hogy tőle mit látunk, a világbajnokság előtti utolsó tornán, a Players Championship Finals versenyén ugyanis még elég messze volt a legjobbjától. Keegan Brown személyében ráadásul egy kifejezetten nehéz ellenfelet kapott, aki néhány napja nagyon elemében volt. Brown az első kört 95.78-as átlaggal tudta le és mindenki közül a leghatékonyabban dobta a T20-at. Nem véletlen, hogy Brown a meccs favoritja a bukiknál és nem a 24. kiemelt holland.

 

Add le a tipped a napi tippjátékunkban és szerezd meg az egyik Darts 2019 Magazint!

TIPPELÉSRE FEL!


Utolsó előttiként mutatkozik be a Grand Slam-címvédő Gerwyn Price, aki immáron annak a tudatában állhat majd a tábla elé, hogy az ágáról Peter Wright személyében kiesett egy topfavorit dartsos. Price egyébként is a titkos esélyesek közé tartozott, így pedig pláne figyelni kell rá, hiszen megnyílt előtte az út az elődöntőbe. Kíváncsian várjuk, hogy az első meccsén Nathan Aspinall ellen hogyan kezeli a rá nehezedő nyomást. 

Van den Bergh az egyik legtehetségesebb dartsos a mezőnyben. - Fotó: PDC

A második körös összecsapások sorát egy csúcspárharc zárja a walesi Jonny Clayton és a belga Dimitri van den Bergh főszereplésével. Jeffrey de Zwaan után újabb olyan játékostól búcsúzunk majd el, akivel a torna előtt számolni kellett. Clayton ősszel a Grand Slamen mutatta meg, hogy jó irányba halad és ott a potenciál benne, hogy valami nagyot alkosson az Ally Pally-be. Van den Bergh-nek is jól sikerült a hangolódás, hiszen a juniorok között megvédte a vb-címét. A belgának annyi előnye van, hogy ő már játszott egy meccset és élesben is ráhangolódhatott az egészre. Nem a legcsillogóbb játékát vette elő, de uralta a meccsét és bemelegítésnek tökéletes volt. 

Az eredmény rendben van, de a játékom még nem volt az igazi. Amikor tavaly kikaptam Rob-tól, arra gondoltam, mi lett volna, ha akkor megdobom azokat a duplákat, de éppen ez adja a különbséget a jó és a ragyogó játékos között, ez a pár milliméter.

- mondta a belga tehetség, aki hozzátette, hogy tudja, hogy jobban kell játszania, de örül, hogy magabiztosan megoldotta a feladatot. 

Ez abszolút egy ki-ki meccsnek ígérkezik Clayton és Van den Bergh között, melyen csúcsra járathatják egymást. 

Nem lenne meglepő, ha döntő szettben dőlne el, sok 180-at látnánk és egy-egy magas kiszálló is befigyelne. Ha győztest kellene mondanunk, akkor inkább Van den Bergh-re tennénk a voksunkat, de mivel alapvetően 50-50-re adjuk az esélyeket, így az érték inkább Clayton oddsában van.

 

unibet
megosztom