Francia foci

Ez az a meccs, amit mindenképp nyernie kell a Monacónak

megosztom

Akár az egész tavaszi szezont befolyásolhatja a Monaco szombati bajnokija: Henry csapata a sereghajtót fogadja.

Kevesen gondolták volna a szezon elején, hogy 17 fordulót követően a Monaco csapata csak a 19. helyen áll majd a francia bajnokságban. A hercegségbeli alakulat mindössze 13 pontot kapart össze idáig, szerencséjére azonban van egy egy 6-7 szereplős hátsó ház, akiknek csapatai szintén nem remekeltek túlzottan, így egy jó tavaszi hajrával azért nem lehetetlen küldetés a bennmaradás kiharcolása.

Monaco#fra-monaco#5

Ez lebeghet Thierry Henry szemei előtt is, aki immáron vezetőedzőként vezeti egykori klubját. Az egykori kiváló támadó vezetésével valamelyest feljavult a Monaco eredménysora, a bajnokságban két győzelem is összejött, míg most szerdán a Ligakupában sikerült legyűrni a másodosztályú Lorientet.

asmonaco.com

Szombaton a tökutolsó Guingamp lesz a Monaco ellenfele - méghozzá hazai pályán. A Guingamp 1-5-11-es mutatóval és 8 ponttal szerénykedik a 20 csapatos mezőny alján, nagy meglepetés volna, ha meg tudná őrizni élvonalbeli tagságát a következő szezonra. Klasszikus értelemben vett kiesési rangadó ez tehát, ahol egyértelműen a győzelem megszerzése a csapatok célja.

A Monaco idei szenvedése mögött elég nyilvánvalóan a rengeteg sérült áll. A piros-fehérek a nyáron nem igazán vásároltak be, így azt a helyzetet, hogy folyamatosan 8-10 játékos szerepel a sérültek listáján nem igazán tudja megoldani a gárda.

 

Tudtad?

  • A Monaco a szezonban még nem nyert hazai bajnokit
     
  • A Guingamp még nem nyert idegenben bajnokit a Monaco ellen
     

Az ismertebb nevek közül Subasic, Traoré, Sidibe, Navarro, Pellegri és Jovetics ezúttal sem lesz ott a pályán, de az orosz Golovin eltiltása is a lehető legrosszabbkor jött Henrynak.

Viszont ez klasszikusan az a helyzet, hogy bárki is kerüljön fel a pályára, annak nyernie kell. A Guingamp a legrosszabb védelemmel rendelkezik a ligában, idegenben átlagban két gólt kap meccsenként, vagyis ezt a feladatot meg kell oldania a Monacónak.

bet365

A bukik nyitószorzójához képest felkúszott a sima hazai szorzója, a bet365-nél jelenleg 1.90-ért lehet fogadni az egyest, a Pinnacle-nél ennél valamivel jobb az odds.

A hétközi LK-győzelem adhat némi lökést a Monacónak, Henry pedig kapott muníciót a motiváláshoz is. A Monaco a hírek szerint a télen komoly bevásárlást tervez, így a keret jelentősen átalakulhat, így a játékosok számára ez talán az utolsó bizonyítási lehetőség.

 

  • Monaco -0.5@1.90   
     
  • Monaco -0.25@1.60    
267253
[2774082] 2018-12-22 21:00:00 Monaco - Guingampx;

 

megosztom