Bundesliga

Elindul a dortmundi lejtmenet? Nem valószínű, főleg hazai gyepen

megosztom

A BVB elszenvedte első vereségét az idei kiírásban, ám ez még egyáltalán nem azt jelenti, hogy megtörtek volna.

Parázs kis összecsapás nyitja a Bundesliga 16., azaz a téli szünet előtti utolsó fordulóját, hiszen a második helyezett Gladbach a listavezető otthonában lép pályára.

A Borussiák harca. fotó: Bundesliga Official

A két trónkövetelő történelme során egyaránt 5-5 bajnoki címet ünnepelt, ami persze messze elmarad a Bayern által bezsebelt 27 Salátástáltól. A zsinórban hatszor első Bajorokat utoljára a Dortmund állította meg még Jürgen Kloppal az élen, a Gladbach pedig a 70-es években volt a fő ellenfele a rekordbajnoknak. Idén azonban mindketten elcsípték a Bőrnadrágos alakulatot - a Csikók 3-0-ra nyertek az Allianzban, míg a Darazsak emlékezetes meccsen 2-1-ről fordítva húzták be a Klassikert 3-2-re.

1x2     
Borussia Dortmund Döntetlen Borussia Mönchengladbach
1.58 4.75 5.00

Amiben mindkét Borussia kiemelkedik, az a góllövés, hiszen a BVB idén már 42-nél jár 16 meccs alatt, ezzel pedig több mint ötvenéves saját csúcsot állítottak be. A Gladbach sem panaszkodhat a 35 szerzett találattal, ami bő kettes meccsenkénti átlagnak felel meg.
A vendékre azonban piszok nehéz feladat vár, hiszen a Signal Iduna Park az egyik legnehezebben bevehető erőd Európában. Nem elhanyagolható tény, hogy

a Dortmund az utóbbi 12 hazai egymás elleni meccséből 11 alkalommal győzött a Gladbach ellen.

 

[2803841] 2018-12-21 20:30:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx;5

Ráadásul a ligában a harmadik legkevesebb gólt kapták eddig és ha ezt párosítjuk a Csikók pocsék idegenbeli formájával, akkor lehet, hogy annyira nem is bonyolult a képlet. Dieter Hecking fiai ugyanis az utóbbi két túrájukon úgy szereztek egy pontot, hogy 180 perc alatt nem bírtak betalálni ellenfeleiknek.

A csapat egyik legjobbja, a Chelsea sztárjának öccse, Thorgan Hazard az alábbiakat mondta a nagy összecsapásról. "Nagyon kemény meccsre számítok. A Dortmund nem véletlenül listavazető, idén ők játsszák a legjobb focit, azonban mi is minőségi kerettel rendelkezünk."

Mönchengladbach#ger-borussia_monchengladbach#5

Mindent összevetve a bukik által kiszabott oddsok elég erősek ahhoz is, hogy sima hazait húzzunk, hiszen a múlt és a forma is egyértelműen Dortmund sikert vetít előre. Azért a gólok potyogására is komoly esély mutatkozik, így ezt is bele véve küldjük játékba az alábbi tippet.

 

  • Dortmund nyer és 1.5 gól fölött @1.80    

 

[2803841] 2018-12-21 20:30:00 Borussia Dortmund - Mönchengladbachx;
megosztom