Bundesliga

Itt az újabb Revierderby - a kimenetelre és gólokra is van ötletünk

  • gb1
megosztom

A legutóbbi öt egymás elleni meccsükből a Dortmund egyet sem tudott behúzni - még a 4-0-s előnyt is elszórakozta.

A Ruhr-vidéki derbi a német klubfutball egyik legnagyobb rangadója és a felek 153. alkalommal néznek farkasszemet. A történelmileg rendkívül kiegyensúlyozott párharcot - a Bundesligába 32 Dortmund- és 31 Schalke-siker - ezúttal Gelsenkirchenben rendezik szombaton 15:30-tól.

1x2     
Schalke Döntetlen Dortmund
3.30 3.40 2.20

A helyzet elég pikáns, hiszen a Schalke az utóbbi évek legrosszabb szezonstartja után próbál talpra állni, míg a Dortmund mindenáron őrizni akarja első helyét az üldözők előtt. Domenico Tedesco fiai az eddigi 13 meccsen mindössze 14 találatot szereztek, ami messze a ligaátlag alatt van (20) és ennél csak a Stuttgart rendelkezik rosszabb statisztikával. Bár a Királykékek a legutóbbi négy hazai meccsükből hármat behúztak,

már így is több alkalommal zakóztak a Veltins Arenában (3), mint az egész 2017/18-as szezonban (2).
Az utóbbi években rendkívül kiegyenlített volt a felek közti párharc - az utóbbi öt meccsükön négy döntetlen és egy Schalke-győzelem született. Bő egy éve hihetetlen meccset játszottak a Signal Iduna Parkban, amikor is a Dortmund már 4-0-ra vezetett a 25. percben, ám végül be kellett érnie egy ponttal.
[2803814] 2018-12-08 15:30:00 Schalke 04 - Borussia Dortmundx;5

A Darazsak minden fronton remekelnek - 37 lőtt góllal övék a legjobb támadó és a második legjobb védekező statisztika. Eddig hét olyan alkalom volt, hogy minimum három találatot szereztek és idegenben is komoly szériában vannak, zsinórban négyet nyertek az utóbbi hetekben. Legutóbb négy éve volt arra példa, hogy a túráikon is ilyen jól menjen a szekér, ez is jól mutatja, hogy jelenleg mennyire egyben vannak.

A csapat nyáron szerzett dán középpályása, Thomas Delaney az első Revierderbyére készül és a következőket mondta a várva várt találkozó előtt. "Imádom az effajta meccseket.

Több szenvedélyre és érzelemre számítok, mint általában, hiszen ez Európa egyik legnagyobb összecsapása. Természetesen nyerni megyünk.

Nem számítok azonban szép meccsre, mivel a hazaiak minden párharcot meg akar majd nyerni.  Ez a meccs akkor is rendkívül nehéz lenne számunkra, ha a Schalke a másodosztályban rúgná a bőrt."  - mondta a Werdertől igazolt játékos.

Az előjelek alapján is eljött az ideje annak, hogy a Dortmund az utóbbi idő pocsék H2H-ját egy győzelemmel javítsa. Akik viszont most sem bíznak a Favre-legénységben, azoknak a '2.5 fölötti+mindkét csapat lő gólt' opciót ajánljuk (@1.95), amely az utóbbi hat meccsükből öt alkalommal zöldült.

 

  • Dortmund nyer @2.20   

 

[2803814] 2018-12-08 15:30:00 Schalke 04 - Borussia Dortmundx;
268479
megosztom