Premier League

Érdemes behúzni kétszeresért az Arsenalt?

megosztom

Az utóbbi időben döcög az Ágyúsok szekere, a Bournemouth ráadásul otthon eddig csak egy vereséget jegyez.

Vajon Emery megtalálja az otthon remekül futó csapat ellenszerét? fotó: arsenal.com

A Premier League 13. fordulójának vasárnapi játéknapján az ötödik helyen tanyázó Arsenal enyhe esélyesként lép pályára a nyolcadik Bournemouth otthonában.

1x2    
Bournemouth Döntetlen Arsenal
3.60 3.80 2.04

A Vitality Stadium közönsége parázs kis összecsapásra számíthat, hiszen csapatuk hat hazai meccsből csak egyszer hasalt el – legutóbb emlékezetes meccsen a Manchester United a 92. percben fordította a javára a párharcot Rashford találatával. A sorsolásuk ezidáig elég kegyes volt, hiszen top csapatokkal alig találkoztak, az igazi teszt tehát most jön Eddie Howe fiainak. Főleg, hogy a szezon során először szenvedtek zsinórban két vereséget, de a válogatott szünet pont jókor jött ahhoz, hogy rendezhessék soraikat.

AFC Bournemouth#england-afc_bournemouth#5

Az Arsenal jelenleg csak négy ponttal előzi vasárnapi ellenfelét, de ezt a közvetlen rivális Chelsea és Manchester City elleni zakónak köszönheti még a bajnokság elejéről. Unai Emery ezt követően rátalált a stabilitás útjára, hiszen azóta tíz PL-meccsen maradt veretlen. A szekér azonban kicsit újfent döcögni kezdett, miután az utóbbi három bajnokin egyaránt csak döntetlenig jutottak.

A spanyol taktikus feje főhet a sérültek miatt is, ugyanis Welbeck, Elneny és Monreal biztosan nem lép pályára, de két sztárcsatárja sincs 100 százalékos formában. Aubameyang és Lacazette egyaránt pihenővel töltötték a válogatott szünetet kisebb hát és gerinc problémák miatt, bár a legfrissebb hírek alapján a kezdőbe várhatók.

[2782074] 2018-11-25 14:30:00 AFC Bournemouth - Arsenalx

Emery a meccs előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy keményen munkálkodik az angol nyelv tökéletes elsajátításán, hiszen nincs annál fontosabb, mint hogy tökéletesen megértesse magát. A nyelvtudás fejlesztésén például a Netflixes gengszterdráma, azaz a Peaky Blinders nézésével dolgozik. A vasárnapi párharccal kapcsolatban így nyilatkozott.

A Premier League a legfontosabb a számunkra és a top 4-ben akarjuk zárni a bajnokságot és vissza akarunk térni a Bajnokok Ligájába.

Jelenleg egy folyamat közepén vagyunk, amiben a csapatnak még bőven van lehetősége fejlődni. A nehézség, hogy folyamatosan kemény ellenfelekkel találkozunk, de ez nem lehet akadály célunk elérésében.” - mondta a 47 éves szakember.

Arsenal#eng-arsenal#5

Egymás elleni meccseik is kisebb aggodalommal tölthetik el az Ágyúsok szurkolóit, hiszen legutóbbi két bournemouthi túrájukról összesen egy ponttal távoztak. Azért van optimizmusra is ok, hiszen az Arsenal minden sorozatot figyelembe véve az utóbbi hét meccsen mindig betalált a Cseresznyéknek, összesen 17 gólt termelve.

[2782074] 2018-11-25 14:30:00 AFC Bournemouth - Arsenalx;5

Az előzetes infók alapján tehát nem csoda, hogy a bukmékerek ilyen óvatosan szabták ki a szorzókat. Ugyan Özilék a favoritok, de a 2.04-es odds is azt sugallja, hogy kemény párharc vár a csapatra. Az sem véletlen továbbá, hogy a    1.44-re lőtte be a mindkét csapat szerez gólt opciót.

Szerintetek meglepetéseredményt ér el az erőn felül teljesítő, bennmaradást kitűző Bournemouth, vagy Emery ezúttal túljár a hazaiak eszén?

[2782074] 2018-11-25 14:30:00 AFC Bournemouth - Arsenalx;
267610
megosztom